Skriv for at begynde søgning

NAVNE

Aktuel Profil: Hoteldirektør Malene Friis

Tidligere koncerndirektør for drift i Arp-Hansen Hotel Group, Malene Friis, er tiltrådt en ny stilling som hoteldirektør for Scandic Falkoner på Frederiksberg.

Det føles som at komme hjem. Sådan beskriver Malene Friis, ny hoteldirektør på Scandic Falkoner på Frederiksberg, oplevelsen af at være startet i sin nye stilling. For 15 år siden besad hun nemlig posten som hotelchef på et andet Scandic-hotel, Scandic Copenhagen.

»Det er fantastisk at være vendt tilbage til Scandic. Jeg møder den samme kultur og de samme værdier, som jeg kendte fra dengang, og det var en af de medvirkende årsager til, at jeg søgte stillingen. Jeg vidste, at det er et sted, hvor man tager sig godt af både gæster og medarbejdere. Så den var tjekket af på listen omkring fremtidige, potentielle arbejdsgivere. Jeg vidste, at dér føler jeg mig godt hjemme,« siger Malene Friis, som vi taler med på hendes allerførste arbejdsdag.

Den foregår på Scandic Copenhagen, hendes gamle arbejdsplads, da kontorfaciliteterne på Falkoner Allé endnu ikke er på plads.

Den 52-årige hoteldirektør har selv boet på kanten af Frederiksberg i ti år, så hun kender Frederiksberg godt og glæder sig til udfordringen med at genåbne hotellet og ikke mindst Falkonersalen.

»Jeg har været i Falkonersalen mange gange til forskellige events. Det er jo hoteldrift, som jeg kender, men det at skulle drive en så ikonisk koncertsal, som Falkonersalen jo er, det glæder jeg mig til,« siger hun.

Scandic, der med sine foreløbig 26 hoteller er Danmarks største hotelgruppe, har overtaget en større del af bygningen på Frederiksberg end Radisson havde. Så når hotellet på Falkoner Allé genåbner til august, stiger antallet af værelser fra de hidtidige 166 til 334.

Glæder sig til værtskabet

Malene Friis har de sidste ti et halvt år siddet som koncernchef ved Arp-Hansen Hotel Group, og hun glæder sig til igen at opleve værtskabet, som var årsagen til, at hun i sin tid valgte hotelbranchen.

»Det at være ude og være blandt gæsterne og medarbejderne igen og have sit eget produkt, det er noget, som jeg glæder mig rigtig meget til. Jeg elsker værtskabet, hvor man skaber nogle skønne rammer og får gæsten til at føle sig godt tilpas og velkommen og værdsat, dét synes jeg er fantastisk, og jeg glæder mig til at stå i spidsen for sådan et produkt og sætte en nyt hold af medarbejdere,« siger hun og tilføjer med et smil:

»Jeg er nogle gange blevet spurgt, om jeg kunne tænke mig nogle andre brancher, men jeg bliver ved med at tænke på, at jeg ikke vil væk fra værtskabet. Det vil man gerne udleve, når man har det her værtsgen.«

I alt nåede Malene Friis 15 år hos Arp-Hansen. Hun arbejdede efter studentereksamen for Holiday Inn i Hong Kong, Hilton i Seoul, InterContinental i New York og Radisson SAS i Bruxelles – ligesom hun gennemførte studier i hotelmanagement på Institut International Maxim’s de Paris og Cornell University i New York.

I 1999 blev hun hotelchef på Scandic Copenhagen og fire år senere ansat i Arp-Hansen Hotel Group som hoteldirektør, først på 71 Nyhavn, siden på The Square på Rådhuspladsen, inden hun blev koncerndirektør for drift.

Af Julie Stougaard

erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar