Skriv for at begynde søgning

NAVNE

Aktuel profil: Kim Carlsen har klædt byen på i 25 år

Han var punkrocker i 80’erne, og indehaveren af livsstils- og herretøjbutikken Flavour med 25 år på bagen, er stadig tro mod punkerbusiness-attituden.

Iført hanekam, nitter og sort tøj hang Kim Carlsen i begyndelsen af 80’erne ud med byens andre punkrockere på de grønne bænke på Gammeltorv i København.
I dag, ikke langt fra torvet, klæder han cool og kvalitetsbevidste københavnere på i Skindergade som stifter og indehaver af livsstils- og herretøjsbutikken Flavour, der i år kan fejre 25 års jubilæum.

Selvom der ligger trendy tøj og sneaks på hylderne, regerer punkrockeren stadig i både hjertet og i tilgangen til at drive forretning.
»For at kunne klare os i konkurrencen med internetshopping og butiksdød, er vi hele tiden nødt til at være på forkant og fremme på beatet. Og dét elsker vi. Traditionelle dyder som personlig service og rådgivning og selvfølgelig mulighed for at røre og se det man køber, er heldigvis også stadigvæk vigtige værdier for kunderne. Det er helt sikkert derfor, vi stadig er konkurrencedygtige og nu kan markere, at butikken har eksisteret i et kvart århundrede.«

Landets første streetwear-butik
Sidst i 80’erne satte Kim Carlsen sit præg på det københavnske skateboard-miljø, både som udøvende skater og som arrangør af den legendariske skaterkonkurrence ’Prygl i Parken’
Da Flavour slog dørene op i 1993, blev det den allerførste streetwear-butik i Danmark og henvendte sig oprindeligt netop til hovedstadens skatermiljø. Rygtet om byens nye tøjbutik til mænd spredte sig hurtigt og Kim Carlsen var således med til at gøre for eksempel sneakers og streetwear til dagligdags beklædning.

»Produkterne på vores hylder skal have indhold og autenticitet. Når noget bliver norm, så er jeg videre. Heri ligger nok min punkerbusiness-attitude, som jeg har været tro overfor i alle årene,« siger Kim Carlsen.
I dag er der stadig i Flavours sortiment tydelige referencer til der, hvor det hele startede; streetwear. Butikken er samtidig kendt for et stort udvalg af trendy, funktionelle, økologiske og bæredygtige produkter. Flavour sælger, udover beklædning, også solbriller, ure, tasker, skønhedsprodukter og nøje udvalgt vin og spiritus.

Af Christian M. Olsen

erhverv.redaktion@minby.dk

 

Skriv en kommentar