Skriv for at begynde søgning

NAVNE Seneste nyt

Aktuel Profil: Klubejeren Kim Mikkelsen

Passionen for idræt førte Kim Mikkelsen til stiftelsen af København Håndbold – og den investering har senest ført til et guldbenådet danmarksmesterskab.

Med forbavsende ro og venlighed møder Kim Mikkelsen dagens program. En pressefotograf har spontant sneget sig ind i hans program og et andet uforudset ærinde følger trop, inden udenlandsdanskeren, stifteren og ejeren af København Håndbold endelig sætter kursen mod Viborg og aftenens Dansk Håndbold Award.

Kim Mikkelsen er selvfølgelig med for at fejre København Håndbold, der netop har vundet DM-guld. Showet kan lige nås, inden han kører retur til København for at flyve på ferie med sin søn tidligt næste morgen.

Kim Mikkelsen stiftede København Håndbold A/S under FIF’s vinger i 2013 og satte sig i stolen som administrerende direktør. Da han senere bosatte sig i Schweiz, gik han fra at være direktør til at være ejer. Det er rundt regnet 25 mio. kr. siden, som kommer fra hans pengetank.

»Det koster nogle penge at bygge ting op fra bunden og det københavnske sponsormarked er svært,« siger Kim Mikkelsen.
Det er en stor passion for sport, der driver ham. Han har selv spillet håndbold på højt niveau og fodbold og tennis på divisionsniveau. Hans gamle klub FC Fredericia nyder også stadig godt af hans støtte.

Kim Mikkelsen er udlært i bank, og har siden han var 22 år arbejdet med værdipapirinvesteringer, blandt andet i London i en årrække. Kim stiftede Nordic Asset Management, som han solgte til PFA.

I dag er det blandt andet Strategic Investments , der står på visitkortet, og den røde snor til idrætten har mangemillionæren også med i porteføljen på internationalt plan. Hans opgave med at investere penge for folk omfatter også arbejdet med internationale agenter om investeringer for fodboldspillere.

Og næste mål for klubben?
»Step et var at komme til tops herhjemme. I 2021 forventer vi at kigge i top 4 i Europa.«

Af Jeanette Hougaard
erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar