Skriv for at begynde søgning

Branchenyt INDBLIK Seneste nyt

Amager Centret klar til nyt look

Planerne har været kendt længe, men nu er byggetilladelserne på plads for en gennemgribende ombygning af Amager Centret. I 2019 vil Amager Centrets makeover være afsluttet med plads til 20-30 nye butikker, nyt interiør, plads til flere biler i parkeringshuset og en totalrenoveret gårdhave.

Amager Centret vil de kommende to år blive udsat for en storstilet modernisering. Planerne om Amager Centrets gennemgribende totalrenovering har været kendt længe, men nu kan Danske Shoppingcentre i samarbejde med DEAS endelig komme i gang, efter de sidste byggetilladelser er godkendt. Hvis alt går efter planen vil Amager Centrets ombygning være færdig i slutningen af 2019.

Som tidligere beskrevet i Amager Bladet vil ombygningen føre Amager Centrets arkikektur tilbage mod det oprindelige urbane industrilook, og der er lagt vægt på at styrke synergierne mellem centret og lokalområdet, forklarer Eva Handest, ejendomschef fra Danica Pension på vegne af Danske Shoppingcentre:
»I udviklingen af vores centre arbejder vi altid med stort fokus på at sikre, at de spiller sammen med den omkringliggende by, så der skabes en stærk sammenhængskraft og dermed en samlet set stærkere shoppingdestination,« siger hun.

Det sker bl.a. ved at åbne Amager Centret op i gadeplan med etablering af 20-30 nye butikker og en forbedret logistik på førstesalen. Den lille gård midt i centret, der tidligere primært har været brugt til renovation, omdannes til et grønt byrum, hvor en række restauranter og cafeer fremover vil være med til at skabe et hyggeligt torvemiljø.
Den komplekse ombygning sker, mens Amager Centret er i drift. Det stiller store krav til planlægningen, og der skal indtænkes løsninger, der tager mest muligt hensyn til både de butiksdrivende og beboerne i det tætbeboede område omkring centret.

Et af de første byggeprojekter er nedrivning af det eksisterende parkeringshus, som ligger midt i Amager Centret. Nedrivningen er gået i gang og skal gøre plads til et nyt moderniseret anlæg med plads til endnu flere biler.
Udformningen af det nye parkeringshus giver plads til flere butikker på førstesalen samt en udvidelse af gangarealet, så kunderne kan gå hele vejen rundt på etagen.

Af Jan Jeppesen
erhverv.redaktion@minby.dk

 

 

Skriv en kommentar