Skriv for at begynde søgning

Branchenyt Byggeri og Byudvikling INDBLIK Seneste nyt

Amerikansk ingeniørgigant rykker til København

44 kommende højhuse i København og usikkerhed om Brexit får det verdenskendte ingeniørfirma Thornton Tomasetti til at udvide sit europæiske hovedkontor med domicil i København.

Med verdens højeste skyskraber Jeddah Tower i Saudi Arabien og en lang række andre ikoniske bygninger i porteføljen, er det en af verdens førende ingeniørfirmaer, der udvider sit europæiske hovedkontor i London med et kontor i København.

I forrige uge kunne Thornton Tomasseti endelig, efter en periode på en midlertidig adresse, rykke ind i virksomhedsfællesskabet BloxHub i Fæstningens Materialgård på Københavns Havn.

Ifølge Copenhagen Capacity, der har assisteret Thornton Tomasseti i deres beslutningsproces, så var København det oplagte valg af flere årsager. Først og fremmest har Thornton Tomasetti allerede samarbejdet med førende danske virksomheder som BIG arkitekter, Henning Larsen, 3xN og Steensen Varmning.

Derudover har København brug for ingeniørfirmaer som Thornton Tomasetti, der er verdenskendt for sine spektakulære højhuse. Hele 44 højhusprojekter er nemlig på vej til hovedstaden, hvilket betyder, at Thornton Tomasetti kommer til at udfylde et hul i Københavns fremadstormende marked for arkitektur og byudvikling, fremhæver Claus Lønborg, direktør i Copenhagen Capacity.

I en international liga
»Når København udkonkurrerer resten af Europa og tiltrækker en så stor spiller som Thornton Tomasetti, så indikerer det, at København befinder sig i en international liga inden for arkitektur og byudvikling. Udover at skabe unikke eksportmuligheder for danske virksomheder – så bidrager Thorton Tomasetti med en international erfaring, der over tid kan forplante sig til resten af den danske industri,« siger Claus Lønborg i en pressemedelelse.

FACTS
Copenhagen Capacity er Greater Copenhagens organisation for investeringsfremme og regional udvikling.                                                                                                                                                          hou

Skriv en kommentar