Skriv for at begynde søgning

PERSPEKTIV

Beskæftigelsesborgmester: Intet byggesagsgebyr er det eneste fornuftige

Vi har modtaget et debatindlæg fraCecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester, Venstre:

Står du overfor en stor ombygning af dit hovedsæde? Eller går du om drømmer om en tilbygning til din virksomhed? Så har du nok lagt mærke til, at byggesagsgebyret helt er sløjfet i Københavns Kommune pr. 1. januar.

Det er det konkrete og meget mærkbare resultat, efter at de blå partier ved budgetforhandlingerne i efteråret stod fast på, at det skal være nemmere, smidigere og frem for alt billigere, når man som privatperson eller virksomhedsejer vil ændre på sin ejendom.

Det er langt fra raketvidenskab. Det er så simpelt, at man næsten tager sig til hovedet over, hvorfor vi ikke har gjort det noget før: Selvfølgelig skal vi ikke forhindre og unødigt fordyre nybyggeri. Vi skal understøtte det, så vi bliver stærkere som by.

Og det giver simpelthen ikke mening at have et system eller en forvaltning, der fakturerer borgerne i dyre domme for at få tilladelse til at bygge. Derfor er det også rigtig tilfredsstillende, at borgerne og virksomhederne over de næste fire år sparer 180 millioner kroner.

Vi har brug for en by fuld af moderne bygninger. Hvad enten det er en tilbygning, der giver familiens teenagesøn ro til at leve sit eget liv eller en opdatering af kontorets lokaler, der øger medarbejdertrivslen og virksomhedens vækst og omsætning.

Så lad os glæde os over fremskridtet, og at borgernes penge bliver i borgernes lommer.

Skriv en kommentar