Skriv for at begynde søgning

IVÆRKSÆTTERI Seneste nyt

“Børnene skal selv være arkitekterne bag”

Tekstildesigner Trine-Mathilde Linnebjerg har opfundet børnemøbler, der kan forvandles til rutsjebane, hule og meget mere.

Vi boede på 50 kvadratmeter i Nansensgade, mens jeg læste til tekstildesigner og havde et lille barn. Vi manglede plads og tingene måtte ikke fylde, forklarer Trine-Mathilde Linnebjerg om årsagen til ideen til en serie af børnemøbler dukkede op.

Møblerne i lysgrå og mørkegrå kan forvandles til rutsjebane, siddepude eller hule, og vupti kan de klappes sammen og fylder ikke meget.

Møblerne fremstillet i økologisk bomuld fra yderst til inderst, er lavet af skum og understøtter børns motorik.

For børn og voksne

Hun er uddannet tekstildesigner og har i dag firmaet Pine Cone, der står bag børnemøblerne ’Happy Play’.

»Møblerne kan bruges til kreativ leg, og børnene skal selv være arkitekterne bag. Når man samler møblerne, så fylder de meget lidt, og så kan møblerne bruges af både børn og voksne,« forklarer hun og folder et møbel sammen, og skubber det hen over gulvet.

Der er ingen tvivl om, at Pine Cone møblerne, der har været på markedet i syv måneder, nok skal få skubbet sig ind i børnenes univers, hvor far og mor også kan være med.

»Forleden havde jeg møblerne med på designermarkedet Finders Keepers, hvor børn legede med dem og lavede huler, så forældrene kunne se, hvordan børn kan bygge alt muligt. Det var så vildt, at vi løb tør for visitkort og måtte klippe udstillingsmodellerne med fra væggene, da folk gerne ville købe møblerne, så jeg tror på, at vi får succes,« griner hun.

Et bachelor-projekt

Trine-Mathilde bor med sin mand og to børn på Frederiksberg, hvor hun også har sit firma.

»Mine egne børn synes, det er fedt med møblerne, og bruger dem meget,« fortæller hun.
Allerede næste år kommer flere moduler på markedet med navnet ’Add On’.

»Møblerne er egentlig mit bachelor-projekt fra Danmarks Designskole, hvor jeg blev færdiguddannet i 2017. Jeg har altid haft lyst til at være selvstændig. Nogle gange har jeg 12 forskellige kasketter på i mit firma,« siger Trine-Mathilde, der dog er glad for at være egen herre.

Showroom på café

»Jeg har søgt med lys og lygte efter et sted til møblerne, så her hos Ro & Mag på Jacobys Allé på Frederiksberg er et sindssygt godt sted,« siger Trine-Mathilde, der ganske enkelt har indrettet en slags showroom i en barselscafé.

Missionen er, at alle kan komme ind og tumle, lege, sidde eller bare kigge på møblerne, som hun har doneret til Ro & Mag, stedet hvor barslende forældre med de små kommer på besøg.

Af Heidi Engelund

Skriv en kommentar