Skriv for at begynde søgning

IVÆRKSÆTTERI Seneste nyt

Bomae blev købers mand for 600 millioner

I løbet af virksomhedens første 17 måneder har Bomae rådgivet boligkøbere for handler til en værdi på mere end 600 millioner kroner. Virksomheden ramte et hul i markedet, hvor de som købers mand hjælper med alt fra budgetlægning til forhandling med banker og mæglere. De er som eneste af sin slags godkendt af Finanstilsynet.

Langt de fleste boligsælgere får hjælp af en mægler. Anderledes ser det ud for boligkøberne, der næsten altid står alene. Det besluttede stifterne af Bomae sig for at ændre på:
»Det er en forældet tanke, at du skal stå alene med et boligkøb og forhandle med professionelle på den anden side,« siger Tomas J. Krogh, der er partner i Bomae på Vesterbro.

For godt halvandet år siden droppede han sammen med Christopher Wagner og Jovica Stankovic de almindelige dagjob for at hellige sig at skabe den nye virksomhed, der fokuserer på at hjælpe boligkøberne. Virksomheden ramte ned i et hul i markedet, hvor der i den grad viste sig at være plads til vækst.

Særlig godkendelse
Christopher Wagner kom med otte-ni års erfaring som ejendomsmægler, og Jovica Stankovic med erfaring fra store danske banker i ti år. Sammen fik de lavet en gennemarbejdet forretningsplan, der til sidst gav dem en eftertragtet godkendelse af Finanstilsynet til at drive finansiel rådgivning.

»Det betyder, at vi har en unik position, hvor vi som de eneste i Danmark tilbyder hele pakken inklusiv finansiel rådgivning,« siger Tomas J. Krogh.
Siden de sagde deres job op og satte alt ind på at skabe deres egen virksomhed, har de overrasket med en stærk vækst fra første dag.

De har samlet set rådgivet boligkøb for 600 millioner kroner i løbet af de 17 måneder, de har været i gang. Men selvom virksomheden tjener penge, så må det ikke blive en udgift for kunderne.
»Vi vil være en værdi for vores kunder. Vi skal ikke være et fordyrende mellemled, men sikre, at køberne får en ordentlig pris og ordentlige vilkår,« siger han og fortæller, at de ud over en fast rådgiverpris tager 15 procent af afslaget, når de forhandler for køber.

»Men de sparer penge på det. For alene i forhandlingen med bankerne kan vi få et resultat, de ikke selv kan. Vi har stordriftsfordele, og når vi henter lån ind, har vi en væsentlig bedre aftale.«
Slutresultatet bliver, at boligkøberen skal betale mindre, får mindre renteomkostninger, skal låne mindre i banken, skal lægge mindre i udbetaling.

Glæde i banken og hos mægler
Hos Bomae var forventningen naturligvis, at køberne ville blive glade for ydelsen. Men hvordan banker og mæglere ville tage imod dem, var de usikre på.

»Vi henter tre til fire tilbud fra de forskellige banker og sikrer, at vores kunder får den rigtige pris. Der er aldrig noget, der er blevet dyrere af, at det er kommet i konkurrence,« siger han og fortsætter:
»Vi forventede, at vi måske ville støde ind i nogle udfordringer med ejendomsmæglerne og bankerne. Men tværtimod har det vist sig, at de er rigtig glade for det. Mæglernes salg går jo ofte væsentligt hurtigere, fordi vi fjerner de bekymringer, der er hos køberen. Og bankerne får en kunde, der er fuldstændig afklaret,« siger Tomas J. Krogh.

Af René Mølskov
erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar