Skriv for at begynde søgning

KARRIERE Seneste nyt

Cecilie var jurist – nu har hun egen pladebutik

Efter syv år som jurist i Styrelsen for Patientsikkerhed tog Cecilie Brandt springet og åbnede pladebutikken Indie Records. Det var nervepirrende at gå fra sin faste løn til at være selvstændig, men også befriende, siger hun.

Som jurist ved klageinstansen Styrelsen for Patientsikkerhed havde Cecilie Brandt hver dag sure patienter i røret, og hun havde gennem længere tid leget med tanken om at prøve noget andet. Så da hun fik beskeden om, at styrelsen skulle flytte til Aarhus, besluttede hun sig for, at det var nu, hun skulle tage springet og udleve sin årelange drøm: at åbne en pladeforretning med al hendes yndlingsmusik, nemlig rock, indierock og alternativ.

Hun sagde sin stilling gennem syv år op og åbnede sidste år pladeforretningen Indie Records i Sankt Hans Gade på Nørrebro.

»Det var både nervepirrende at gå fra sin faste løn til at være selvstændig, men det var også befriende, og jeg har fået støtte fra alle i min omgangskreds og ikke mindst fra beboerne og de andre butiksdrivende i gaden,« fortæller Cecilie.

Rock’n’roll-kvarteret

Hun bor med sin kæreste, Alex, i Møllegade og er lykkelig over, at det er lykkedes hende at finde et butikslokale på dejlige Nørrebro og så endda lige rundt om hjørnet fra deres hjem.

Da hun og Alex på en gåtur opdagede, at vintage-kjoleforretningen var lukket, gik de straks i gang med at stemme dørklokker for at finde ud af, hvem man skulle kontakte for at høre nærmere. Og heldigvis var ejerne helt med på ideen om, at Cecilie skulle åbne en pladeforretning i lokalet.

»Med Route 66 på Fælledvej og en guitarbygger længere oppe af Sankt Hans Gade og nu Indie Records er det ved at blive et kvarter med masser af rock’n’roll,« siger Alex, som elsker at være i butikken. Hvilket er meget heldigt, eftersom hun endnu ikke har nogen ansatte, påpeger Cecilie og griner.

Passionen for musikken

Indie Records er en pladebutik for alle, der sætter pris på rock og indierock.

»Og hvis der er noget, en kunde efterspørger, som jeg ikke har i butikken, bestiller jeg det gerne hjem,« siger Cecilie.

Hun er vokset op med to meget musikinteresserede forældre, og morens kærlighed til blandt andre The Rolling Stones og Beatles har nok haft lidt indflydelse på Cecilies musiksmag i dag. Hun og Alex elsker at gå til koncerter og har blandt andet købt billetter til Liam Ghallager og Nick Cave, som besøger København i år.

»Nick Cave er jo bare en af de helt store, han laver nogle fantastiske tekster, som er meget bredt favnende. I dokumentaren ’20.000 dage på Jorden’ siger han også, at man skal huske at følge sine drømme. Det har nok været til lidt inspiration for mig,« siger Cecilie med et smil.

Hun er blevet meget rørt over den varme modtagelse, hun har fået af de andre butiksdrivende i området, og det sammenhold der er i området.

»Folk er kommet forbi og har spurgt mig ’har du solgt noget?’, og har det været en sløv dag, så muntrer de mig straks op med ’det bliver bedre til foråret’,« siger Cecilie med et smil.

Hjælpen er nær

Hun har også oplevet at få en hjælpende hånd fra en beboer, da der skulle være loppemarked i gaden, og hun selv ville være bortrejst.

»Jeg var rigtig ked af at gå glip af loppemarkedet, men en beboer sagde, at det var da ikke noget problem, det kunne hun sagtens hjælpe mig med, hun havde stået i forretning før. Så hun holdt åbent for mig, da der var loppemarked,« fortæller Cecilie.

Hvad er det, der er så fedt ved vinyler?

»Man kan jo sammenligne det med, når man skal skrue op for varmen derhjemme. Du kan enten skrue op for radiatoren eller tænde op i brændeovnen. Og det er bare så meget mere hyggeligt at tænde op i brændeovnen,« siger Cecilie med et smil.

Af Julie Stougaard

Skriv en kommentar