Skriv for at begynde søgning

Branchenyt INDBLIK

COBE modtager international pris for The Silo

Det anerkendte magasin Architizer har tildelt det danske arkitektfirma COBE den prestigefulde A+Award for ’Best Project of the Year’ 2018 for The Silo – en gammel forladt kornsilo, der er blevet til boliger i Nordhavn.

Den ikoniske silo, der i mange år stod med en rå facade i Københavns Nordhavn blev sidste år transformeret til attraktive boliger i den opblomstrende bydel.
Det er det danske arkitektfirma COBE, der har stået for ombygningen, og det med en sådan succes, at selskabet netop har modtaget det internationalt anerkendte magasin Architizers A+ Honoree Award for ’Best Project of the Year 2018’. COBE modtager prisen, da The Silo, ifølge juryen, er et pragteksempel på en tranformation og et foregangseksempel på, hvordan man kan revitalisere bydele.

»Vi er meget taknemmelige for at modtage Architizers ærespris for The Silo i Nordhavn, som årets bedste projekt. Det betyder meget for os, og vi er meget stolte af at få denne internationale anerkendelse, hvilket bekræfter os i, at det både er værdiskabende for borgere, byen og arkitekturen at give nyt liv til gamle bygninger, der ellers skulle rives ned,« siger Dan Stubbergaard, grundlægger og arkitekt fra COBE i en pressemeddelelse.

Bevare siloens særpræg
Den 10.000 kvadratmeter store silo består både af boliger og offentlige funktioner, og det arkitektoniske koncept for omdannelsen af siloen har handlet om at bruge det oprindelige potentiale og bevare og forbedre siloens særpræg.
Forvandlingen af den gamle kornsilo er sket i et tæt partnerskab mellem COBE og bygherrerne, Unionkul ved Klaus Kastbjerg og NRE Denmark A/S, der også har haft rollen som totalentreprenør.

Af Christian M. Olsen
erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar