Skriv for at begynde søgning

Branchenyt Byggeri og Byudvikling INDBLIK KARRIERE Seneste nyt Uddannelse

Dansk Byggeri vil fordoble antallet af kvinder i byggeriet

Dansk Byggeri har sat ambitiøse mål for at tiltrække flere kvinder til byggeriet. Byggeriets Kvinderåd skal komme med løsningerne og direktøren forventer overraskelser.

De fleste oplever løbende forandringer på arbejdsmarkedet, men når det gælder andelen af kvinder i byggeriet, står udviklingen bomstille. Nålen har stort set ikke flyttet sig siden halvfemserne, hvor andelen af kvinder også lå på knap 9 procent.

Det har Dansk Byggeri flere incitamenter til at ændre på og nedsatte i marts Byggeriets Kvinderåd, et bredt sammensat råd, der skal komme med anbefalinger til, hvor den beskedne andel kan skrues op med 1500 kvinder om året.

»Vi vil gerne fordoble andelen af kvinder i byggeriet til 20 procent i løbet af 10 år. Det er et voldsomt ambitiøst mål, men som alle visioner skal den hænge højt oppe, hvor vi skal springe efter at nå den, « siger Lars Storr-Hansen, administrerende direktør i Dansk Byggeri og formand for rådet.

Udgangspunktet er, at byggeriet indenfor 8-10 år vil komme til at mangle omkring 17.000 håndværkere, lige som der også er behov for endnu flere med videregående uddannelser indenfor de tekniske fag.

» Det er jo helt tåbeligt, når man kan se, at man kommer til at mangle arbejdskraft og at det allerede nu er sværere at finde velkvalificeret arbejdskraft, hvis man så kun fisker i den ene del af søen efter fisk i stedet for midt på. Det er de hardcore udfordringer,« siger Lars Storr-Hansen til Erhverv København.

Oven i hatten kommer så, at forskning påpeger, at både bundlinje og arbejdsklima nyder godt af diversitet i medarbejderstaben.
Netop forbi Byggeriets Kvinderåd har en meget bred sammensætning, også af medlemmer, der ikke kommer fra byggeriet, forventer direktøren at få nogle helt uventede anbefalinger at arbejde videre med.

I Rådet sidder blandt andre også folketingsmedlem Christine Antorini, tv-vært og livsstilsekspert Christine Feldthaus og instruktør Hella Joof.
Byggeriets Kvinderåd kommer med sine anbefalinger inden udgangen af året.

Af Jeanette Hougaard Gram
erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar