Skriv for at begynde søgning

NAVNE Seneste nyt

Direktøren lægger op til store forandringer i Tycho Brahe Planetarium

Direktøren for Tycho Brahe Planetarium har erfaring fra Den Blå Planet, Danmarks Radio, Experimentarium og Zoologisk Have bag sig. Og hun lægger op til store forandringer på det snart 30 år gamle planetarium. Siden hun overtog styrepinden for et år siden, har hun taget mod flere priser til planetariet.

Hun taler med sikkerhed og uden tøven. Som det kendetegner en, der taler om noget, som hun har styr på. Ned til sidste detalje.  Og Mette Broksø Thygesen har i den grad også cv’et i orden.

Før hun kom til Tycho Brahe Planetarium stod hun i front for den forvandling som Danmarks Akvarium gennemgik fra at være et slidt akvarium i Charlottenlund til at genopstå som Den Blå Planet på Amager med tusindvis af fisk og havdyr i syv millioner liter vand.

Tidligere har hun været med til at udvikle Zoologisk Have til det naturformidlingssted, det er i dag, og hun understreger, at det stadig er den tilgang, hun bruger i arbejdet med Planetarium på Gl. Kongevej i København.

Flere priser for ’Made in Space’
»De fleste har prøvet at gå i en bestemt retning for at tjene penge. Men det er sjældent den målsætning, der virker. Det er derimod fagligheden på stedet. Jo større faglig viden, man har på en institution, jo lettere er det at tjene penge. For der er ikke noget værre, end hvis man ikke har dna’et og fagligheden i orden. Vi er måske nok få mennesker her på Tycho Brahe Planetarium, men fagligheden er virkelig i top,« siger hun.

Udstillingen ’Made in Space’ har allerede givet pote med to fine priser til stedet.
Først var det prisen ’Sustainable Succes’ fra ECSITE (Det europæiske netværk af videnskabsscentre og museer) og dernæst AOKs pris ’Bedste sted for børn’.

»AOK-prisen var jeg også med til at vinde, da jeg var på Den Blå Planet. Men her er jeg helt anderledes lykkelig for det. Vi har brug for at stedet bliver sat på landkortet igen,« siger Mette Broksø Thygesen.

Af René Mølskov

erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar