Skriv for at begynde søgning

Detail Iværksætter Overblik

Dronningen af drops i sødt eventyr

Samira Lahlali startede med at koge sine egne bolsjer, da hun var barn. Her som 35-årig har hun sammen med sin mand kastet sig ud i et velsmagende iværksætter-eventyr, der sidste år nominerede hende til prisen Årets Mønsterbryder.

På kontoret hos firmaet Drops By Samira står et telt. Det er et børnetelt, et lyserødt prinsessetelt. Det står i det ene hjørne og venter på besøg.
»Det er lidt den dårlige samvittighed. Vores børn har tit været nødt til at være med her på kontoret, når mor og far har haft travlt, hvor de enten har siddet med iPads, eller – hvis det er blevet sent – er blevet lagt til at sove i teltet,« siger Samira Lahlali og kigger over mod teltet med et smil, inden hun tilføjer:
»Hvis det bare var Jesper og jeg, så kunne vi jo arbejde i døgndrift på vores forretning. Men vi har to børn på tre og ti år, og der følger jo et kæmpe ansvar og forpligtelser med. Vi vil gerne være der for børnene, og vi er også blevet bedre til at håndtere det. I år har vi endda været på ferie.«
De seneste år er der nemlig blevet arbejdet hårdt for at få Drops By Samira til at gå fra tanke til realitet. Et skulderklap har indtil videre været en nominering til Ivækstprisen 2017 i kategorien Årets Mønsterbryder.
Og arbejdet har betalt sig. I september 2016 stod de eksklusive bolsjeæsker klar, og på kort tid har Samira Lahlali og hendes mand Jesper fået aftaler med cirka 130 butikker i Danmark, ligesom den første distributøraftale med udlandet er kommet i hus.
»Da vi fik den første ordre i hus på 50 æsker, var vi helt oppe at køre. Da der så kom en ordre på 130 kort efter, troede jeg, at jeg skulle dø,« fortæller Samira Lahlali, som arbejdede i døgndrift på at få de 130 æsker ud af døren til tiden.
»Da vi begyndte, anede vi ikke, hvad vi lavede. Ærlig talt. Men vi har været heldige at lave få fejl, selvom vi handler meget på vores mavefornemmelse. Og så er vi gode til at få hjælp, og vi har et godt netværk til at hjælpe os,« siger bolsjedronningen.

Det kan være angstprovokerende at kaste sig ud i livet som selvstændig. Men når følelsen opstår, driver det blot Samira til at gøre det endnu bedre og skabe endnu mere kvalitet for kunderne. Foto: David Foli

Hjemmekogte bolsjer
Samira Lahlali startede allerede som barn med at lave sit eget slik. Hun er fra Marokko, men hun kom til Danmark som 5-årig og er vokset op i en dansk plejefamilie. Sammen med hendes danske bedstemor eksperimenterede hun med smage, dufte og farver, når de sammen kogte bolsjer, karameller og andre søde sager. Og 35-årige Samira Lahlali har taget passionen for hjemmelavet slik med sin ind i voksenlivet.
»Jeg havde i flere år gået og lavet bolsjer på opfordring fra venner og bekendte. Jeg havde blandt andet for sjov lavet bolsjer til et stort medicinalfirma sammen med en veninde, hvor hendes mand arbejdede. Vi kunne bruge en hel dag af vores barsel på at lave dem. Han kom hurtigt tilbage med tomme krukker og ville have flere,« siger Samira Lahlali med et grin.

Hård opstart
Opstarten for Drops var hård i den første tid, men begge havde fuldtidsarbejde og blev håndteret, imens der var tid. Det begyndte dog først for alvor at rykke, da en investor meldte sig på banen. Selvom Samira altid havde haft en ide om, at der ikke var nogen, der skulle eje noget af hendes firma, så gik hun med til at tage et kaffemøde med investoren. Da kaffen var drukket, var investoren klar til – på stedet – at skyde penge i Drops By Samira.
Det betød samtidig, at Samira Lahlali og hendes mand sagde deres job op som henholdsvis sygeplejerske og politibetjent og dedikerede sig fuldstændigt til iværksætterdrømmen.
»Vi havde en opsparing, som skulle bruges til at købe et hus. Men vi blev enige om, at vi ikke ville ende som ren ’pølsefabrik’, hvor det hele bare kørte afsted i den samme trummerum. Vi er ikke drevet af ønsket om millioner og dyre biler. Men vi havde en chance her for at skabe vores eget. Og den chance måtte vi bare tage,« siger Samira Lahlali, som ellers ikke er så vild med at tage chancer.
»Jeg fortryder ikke noget, men når jeg tænker over, hvordan jeg er som person, så forstår jeg ikke, hvorfor jeg har kastet mig ud i det her. Jeg er typen, der har brug for, at der er styr på det. Jeg har brug for sikkerhedsnettet, og det har vi ikke,« siger hun og fortsætter:
»Nogle gange kan jeg opleve det hele som meget angstprovokerende, men det betyder, at jeg gør mig mere umage. Jeg kæmper for at tvinge mig selv til at blive bedre. Jeg vil give folk en god oplevelse. Jeg vil udbrede budskabet om, at bolsjer kan meget mere, at det rent faktisk kan være en gourmetoplevelse.«

FACTS

Firmaet er grundlagt: 2016
Medarbejdere: 2-4
Produkt: Produktion og salg af gourmetbolsjer. Bolsjerne sælges i dag i 130 detailbutikker i Danmark og de distribueres også i Norge.

 

Af David Foli
erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *