Skriv for at begynde søgning

Byggeri og Byudvikling

Engelske og danske kræfter skal transformere Svanemølleværket

Designbureau Casson Mann og den danske arkitekt Dorte Mandrup skal udvikle Danmarks Tekniske Museum

Svanemølleværket skal tranformeres til et nyt Danmarks Tekniske Museum. Bag transformationen står den internationalt anerkendte arkitektDorte Mandrup og det engelske designbureau Casson Mann.

Den nyetablerede fond Bygnings- og udviklingsfond DTM 4.0 inviterede flere designbureauer til at byde på udviklingen af Svanemølleværket i samarbejde med et selvvalgt arkitektfirma.

»Tre teams deltog i et tæt opløb. I den afsluttende runde faldt valget på Casson Mandrup/Dorte Mandrup i et stærkt felt, der også omfattede Kosmann dejong/BIG (NL/DK) og Metaphor/Mecanoo (UK/NL),« siger Lone Johnsen, projektdirektør i en pressemeddelelse.

Det London-baserede designbureau Casson Mann har masser erfaring i at arbejde med museer. Bureauet har blandt andet Science Museum, Imperial War Museum, Museum of Natural History og V&A i London, Frost Museum of Science, Miami, samt flere store museer i Frankrig på CV’et. Valget faldt på Casson Mann blandt andet på grund af et spændende oplæg om netop science-museer og projekter på kendte museer. Det er til gengæld første gang, at bureauet er involveret i et projekt i Danmark.

Den danske arkitekt Dorte Mandrup har en god fornemmelse for Svanemølleværkets potentiale og materialitet. Hun har tegnet en håndfuld attraktioner herhjemme i Danmark men også i udlandet og kan blandt andet skrive Isfjordcentret i Grønland, Vadehavscentret ved Vesterhavet og Wadden Sea World Heritage Centre i Holland på CV’et. Begge parter ser frem til at skulle transformere Svanemølleværket til et teknisk museum.

»Alle arkitekter, der interesserer sig for transformation, har drømt om at arbejde med Svanemølleværket. Det er en fantastisk mulighed, og vi er intet mindre end overvældet af den bygningsmæssige ramme, som projektet skal udfoldes i,« siger Dorte Mandrup.

Inden sommerferien kan man forvente, at der ligger et visionsoplæg klar, der skal danne grundlag for dialog mellem politikere, fonde og andre interessenter.

Der findes i forvejen museer i Danmark, som beskriver industri. Planerne for det nye museum har dog internationale anbitioner. En top 10-placering over de mest besøgte musser vil være realistisk, mener personerne bag.

Af Thomas Frederiksen

erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar