Skriv for at begynde søgning

Branchenyt INDBLIK Seneste nyt

Erhverv og turisme skal gå hånd i hånd i Dragør

Dragør Kommune har udarbejdet en erhvervs- og turismestrategi, der skal være implementeret i 2020. Det skal være lettere at være virksomhed i kommunen, og turismen skal bidrage med en højere omsætning i byens butikker og øvrige virksomheder. Dragør Turistråd skal bl.a. lokke flere turister til at øge døgnforbruget i byen.

I2014 blev DRs julekalender ’Tidsrejsen’ optaget i den gamle søfartsby Dragør, som med sine brobestensbeagte gader og gulmalede huse fra 1700- og 1800-tallet udstråler ren dansk hygge. Men ifølge formand for Dragør Turistråd, Axel Bentdsen, er hele den gamle by én stor julekalender.
Axel Bendtsen er vild med Dragør, og stoltheden er stor, når han fortæller, at Dragør har modtaget det brune Johanneskors, der betyder, at det er en national seværdighed. Men selvom Axel Bendtsens hjerte banker for Dragør er det med udsigt fra Lodstårnet, der står rank på havnekajen, at han ser ud og omfavner hele Amager.

Axel Bendtsen er en af nøglepersonerne i Dragør Kommunes erhvervs- og turismestrategi. Som formand for Dragør Turistråd skal han lokke flere turister til byen som kan bidrage til højere omsætning i butikkerne og virksomhederne. Arkivfoto: Michael Paldan.

»Amager er blevet en kultur- og fritidsattraktion i verdensklasse. Vi har alt dét, der kan lokke turisterne til at besøge vores attraktioner og herlighedsværdier. Derfor må vi forene kræfterne – på tværs af kommunegrænser – og etablere en fælles turistorganisation, ’Visit Amager’,« mener Axel Bendtsen.
I Axel Bendtsens egen kommune ser man så store muligheder i turismen, at der er ansat en turistchef, og der er udarbejdet en erhvervs- og turismestrategi med fokus på årene frem til 2020.

Svenskerne er tilbage i byen
Det er mange år siden, at færgeruten mellem Dragør og Limhamn blev nedlagt. Dengang frygtede byens foretningsdrivende, at svenskerne ville blive væk. Men i dag er der lige så mange svenskere i byen som dengang, og turister fra alle nationaliteter valfarter til Dragør for at opleve den hyggelige stemning og ikke mindst havnemiljøet.
»Det er noget helt særligt, hvis en by kan matche to af turisternes største behov. Det ene behov er nærheden til kultur og fritid. Det andet behov er butikker og restauranter. Vi har alt i Dragør og på resten af Amager. Dejlige boligområder, historiske områder og en helt ny bydel. Kæmpe grønne områder og kyststrækninger. Hertil kommer en masse moderne hoteller og restauranter i enhver prisklasse samt et attraktivt butiksliv,« fortæller Axel Bendtsen, der omtaler Amager som Guldøen, og at det skal udnyttes; via fælles markedsføring. Og i et noget mindre format end f.eks. Visit Nordsjælland, der består af fem næsten ligeværdige kommuner.

Døgnforbruget skal øges
I kommunens erhvervs- og turismestrategi bliver der slået på, at Dragør er et oplagt besøgsmål for gæster som sover i hovedstadsområdet.
»Der er allerede i dag mange besøgende i Dragør, og de tiltrækkes af arkitekturen, historien, kulturen og naturen. Virksomhederne i Dragør kan få langt mere glæde af disse gæster, og derfor er det et primært fokus at øge døgnforbruget,« står der i strategiplanen.
Der er også lagt op til en øget og mere fokuseret markedsføring i samarbejde mellem kommunen og virksomhederne. Dertil kommer, at Dragør vil søge øget samarbejde med nationale og regionale organisationer, virksomheder i nabokommunerne og transportører (som f.eks. cruise- og busoperatører) i hovedstadsområdet.
Strategien har tre aktører; Dragør Turistråd som sikrer den gode gæsteservice, guider, turistbureaudrift og opbakning hos borgere og frivillige; Dragør Erhverv, som samler virksomhederne i Dragør, og sikrer virksomhedernes interesser og tilstedeværelse og Dragør Kommune, som koordinerer den samlede indsats, overvåger udviklingen, varetager netværk ud af kommunen, styrker rammerne og er et servicecenter for aktørerne i kommunen.

Af Jan Jeppesen
erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar