Skriv for at begynde søgning

Byggeri og Byudvikling INDBLIK Seneste nyt

Erhvervsmæglere: Glostrup er en populær erhvervskommune

Glostrup er en attraktiv kommune for virksomheder i kraft af blandt andet motorveje, offentlig transport og gode parkeringsforhold, vurderer to erhvervsmæglere på Vestegnen.

Glostrup er et attraktivt sted at slå sig ned som virksomhed, og kommunen har et godt ry og rygte, som i hvert fald ikke er ringere end nabokommunernes. Styrkerne er blandt andet transport. Her er tæt til motorveje og til Ring 3, og Glostrup Station er et knudepunkt, som formentlig også får stop af regionaltog.«

Sådan lyder skudsmålet for landets femtemindste kommune på blot 13 kvadratkilometer fra Mark Backhausen, partner hos erhvervsmægleren Ibo med kontor i nabokommunen Herlev og speciale i Vestegnen.

En lignende melding kommer fra en anden mægler med fokus på området vest for hovedstaden.
»Med virksomhed i Glostrup behøver man ikke holde den sidste halve time i kø, og man er tæt på fx Ring 3 og Motorring 3. Desuden er der flere p-pladser end i København, og lejepriserne er meget lavere end i city,« påpeger Thomas Møller Rudlang, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Herlev

Begge mæglere ser store fordele ved letbanen, som – formentlig fra 2024 – åbner med fire stationer i Glostrup plus et ekstra stop lige over kommunegrænsen til Rødovre.

Vil give et løft
»Vi forventer, at letbanen vil give et løft til hele kommunen, og det bliver ekstra interessant at placere sin virksomhed tæt på en af stationerne. Der kommer også til at ske værdistigninger for eksisterende ejendomme i nærheden af stationerne,« siger Thomas Rudlang fra EDC Erhverv.

Mark Backhausen fra Ibo har registreret en tendens til, at nye virksomheder i kommunen ofte er videnstunge og har mange arbejdspladser – og den tendens kan letbanen forstærke, fordi det bliver lettere at komme til og fra erhvervsområderne. Til gengæld søger dele af den klassiske industri til kommuner og områder med mere plads.

Ibo-partneren peger også på, at Glostrup har mere liv og miljø end andre forstadskommuner, for eksempel med Glostrup Shoppingcenter med 55 butikker. Det kan hænge sammen med, at Glostrup historisk var noget nær den eneste by mellem København og Roskilde, mens de andre nuværende forstadskommuner hovedsageligt havde landbrug og gartnerier.

FAKTA

STYRKER VED GLOSTRUP
Tæt på motorveje og Ring 3, S-tog samt kommende letbane og regionaltog
Tæt på København og let adgang til lufthavnen
Markant lavere lejeniveau end City
Dækningsafgift sænket 2015, personskat sænket tre gange fra 2013-17
Populær erhvervskommune

SVAGHEDER VED GLOSTRUP
Ikke helt så tæt på motorveje som fx Brøndby
Stadig høj dækningsafgift – fx sammenlignet med provinsen
Kan være svært at finde logistik-/lagerejendomme
Mindre prestigefyldt end København for for eksempel kontorer
Kilde: erhvervsmæglerne Ibo og EDC Erhverv Poul Erik Bech Herlev

Af Nils Ole Heggland
erhverv.redakton@minby.dk

Skriv en kommentar