Skriv for at begynde søgning

Seneste nyt

Erhvervsmæglere skal sælge grønne drømme

Erhvervsejendomsmæglere fra Ibo har lagt ører til fortællinger om summende bier og
vildtvoksende ukrudt for at blive bedre rustet til at rådgive deres kunder i den grønne retning.

Det er nok de færreste, der forbinder erhvervsejendomsmæglere, som sælger kontordomiciler og lagerbygninger, med summende bier og vildvoksende ukrudt.

Men det er faktisk lige netop, hvad mæglerne er i gang med at sætte fokus på hos erhvervsejendomsmæglerne hos Ibo.

I slutningen af december sidste år havde firmaet besøg af en vaskeægte ildsjæl, den tidligere lærer Karsten Møller, de har en stor passion for naturen. Han fortalte medarbejderne om lidt af hvert inden for biodiversitet med summende bier og grønt ukrudt.

Grønt udearealer

Det er ingen hemmelighed, at de summende bier i byerne har svære vilkår, men det er langt fra kun bierne, som er ramt af massedød.

Også mariehøns, sommerfugle og andre insekter er truet af f.eks. pesticider, og når insekterne forsvinder, så forsvinder fuglene.

De summende bestøvere er livsvigtige for at landbrug og fødekæde kan fungere.

Dog var det ikke kun triste fortællinger fra Karsten Møller, der også fortalte at der var masser af muligheder for at hjælpe insekterne, naturen og os selv.

Mæglerne skal i fremtiden blive godt rustet med bæredygtig erfaring, så de kan give ejendomsinvestorer og -ejere mulighed for at skabe en mere attraktiv ejendom med fuglekvidder og grønne arealer. Det giver også mulighed for at kunne leve op til de voksende forventninger om socialt ansvar fra både ansatte, samfund og kommunalt. Tankerne kan bl.a. bruges i markedsføring af ejendommen, når erhvervsejendomsmæglerne skal sælge en ejendom uden at det skal være dyrt og besværligt.

Karsten Møller understregede, at det vigtigste er at kunne hjælpe andre gennem rådgivning, der gør at man forbinder virksomheder med ejendomme omsorgsfuldt.

Grønne ørkener?

Karsten Møller forklarede, at erhvervsejendomme kan blive mere værdifulde for alle ved at lave naturskønne udearealer i stedet for grønne ørkener.

I stedet for uskønne betonørkener, som er et trist udseende for øjet, så kan ubebyggede områder ved by- og industrielle ejendomme gøres bedre ved at skabe forståelse for et forsømt område.

Arrangementet var første skridt på vejen for Ibos mælgere at involvere sig med større socialt ansvar, hvor biodiversiet er i fokus, når det gælder om tænke grønne områder i byerne og erhvervsejendommes udearealer.

Af Heidi Engelund

erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar