Skriv for at begynde søgning

Seneste nyt

Erhvervsminister vil skrotte iværksætterselskaber for at mindske svindel

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) indkalder til politiske forhandlinger om at afvikle selskabsformen iværksætterselskaber som led i indsatsen overfor svindel i virksomheder,oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Iværksætterselskaberne kan man etablere for helt ned til en krone, mens man i dag skal stille med en sikkerhed på 50.000 kroner for at stifte et anpartsselskab. Ministeren ønsker samtidig, som led i forhandlingerne, at drøfte om kapitalkravet til anpartsselskaber i stedet skal nedsættes til 40.000 kroner.

Erhvervsstyrelsen har netop offentliggjort en evaluering af iværksætterselskaberne, som viser, at der er problemer med skatte- og afgiftsrestancer, at iværksætterselskaberne udgør en risiko for svig, og at mange af selskaberne tvangsopløses på statens regning, skriver ministeriet. Disse problemer har vist sig at være større end forventet, hedder det i pressemeddelelsen.

“Det er vigtigt, at det er nemt og billigt at stifte virksomhed i Danmark. Men iværksætterselskaberne har den ulempe, at man kan stifte gæld i dem og derefter lukke dem uden selv at miste en krone. Det giver mulighed for at optage gæld og derefter løbe fra regningen. Det er ikke sundt, og derfor vil det være bedre at gøre anpartselskaberne billigere,” udtaler erhvervsminister Rasmus Jarlov.

 

Skriv en kommentar