Skriv for at begynde søgning

KARRIERE Seneste nyt

Erhvervsnetværk: “Det er en jungle, at finde rundt i”

To iværksættere har udviklet en gratis platform, der skal gøre det nemmere at finde det rigtige netværk.

Når op mod 30 pct. af deltagerne i netværk stopper indenfor et år, så er det fordi, at der er et mismatch mellem forventninger og udbytte. Det er ærgerligt, at der ikke bliver skabt nok værdi af de penge, virksomhederne skyder efter det, lyder det fra Patrick Nielsen, partner i iværksættervirksomheden Findnetværk.dk, som han stiftede sammen med Nikolaj Anthony Schmidt i efteråret 2018.

Med baggrund i netværksbranchen satte de sig for at kortlægge en række udbydere af netværk og udvikle en platform, hvor man som bruger beskriver og indsender sine ønsker for udbyttet af et netværk, og herefter modtager platformens forslag til, hvilke netværk, der matcher.

»Man begynder som bruger med nogle overvejelser om, hvad er det, man gerne vil have ud af netværket. Er det forretning jeg vil gå hjem med i sidste ende? Er det at skabe nogle personlige relationer eller nogle værktøjer til at blive dygtig i mit job eller udvide min kontaktbog til fremtidige jobs? Alt efter hvad der står øverst på listen lige nu for den enkelte, kan vi så spille ind med forslag til nogle mulige netværk,« forklarer Patrick Nielsen.

Anbefalingen af netværk sker på et upartisk grundlag, forsikrer han og oplyser, at forretningsmodellen for findnetværk.dk er et kickback fra udbyderen, hvis der sker en indmeldelse i netværket.

»De fleste har været åbne over for det. Vi er i et marked, som begyndte at blive ret bredt. For brugerne er det en jungle at finde rundt i. Det er hvad ni ud af ti brugere siger til os.«

Og fra udbydernes sider er der en naturlig interesse i, at netværkene bliver sammensat af de rigtige personer, så netværket får langvarig værdi for deltagerne.

Siden opstarten af findnetværk.dk har over 200 profiler gjort brug af platformen, og 30 personer har indtil videre fundet vej ind i et netværk.

Sådan bliver dit udbytte af netværksmøder størst

Før mødet
Mange har travlt i hverdagen, så når de kommer hastende til netværksmødet, kommer de uforberedte. For at få et godt udbytte af mødet skal du sætte dig ind i, hvad agendaen er for mødet og forberede sig på, hvordan du som deltager spiller ind med dine erfaringer og bidrager med noget, der kan have værdi for andre. Gør dig også klart, hvad der er interessant for dig at få sparring på fra de andre ved dagens møde. Jo mere man giver, jo mere får man også – det er et godt udgangspunkt at møde op med.

Under mødet
Vi er forskellige mennesker, nogle er udadvendte og andre er indadvendte. Når man er i gang med netværksmødet, må man gerne udfordre sin personlighed lidt og sætte sig nogle mål. Som for eksempel, at ’jeg vil gerne lære Bjarne og Lone bedre at kende i dag’. Er du introvert, så kan det være et mål om, at du går hele vejen rundt og giver alle hånden, når du kommer. Er man ekstrovert, så prøv måske at give andre lidt mere taletid. Og så gælder der de helt generelle råd – lyt aktivt på hvad andre har at sige, deltag aktivt og nyd at have et frirum, hvor man kan få lov til at være til stede med de andre. Og ja, din telefon bliver selvfølgelig i lommen!

Efter mødet
Du er kommet hjem fra netværksmødet – nu handler det om at få prioriteret noget tid for dig selv for at eksekvere på nogle af de ting, du har fået med hjem. Det kan være nogle nye kontakter, som du måske skal have et kaffemøde med eller værktøjer, der skal afprøves. Sæt tid af i kalenderen til at følge det til dørs.

Af Jeanette Hougaard Gram

erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar