Skriv for at begynde søgning

Bæredygtighed NAVNE Seneste nyt

Erhvervspris til chokolademand

Mark Hermann Chocolate modtager Gladsaxe Erhvervspris 2018 for virksomhedens særlige indsats for bæredygtig produktion.

Over 100 deltagere var med, da Gladsaxe Kommune holdt den årlige erhvervskonference hos industrivirksomheden Alfa Laval i Søborg og som en del af programmet uddelte årets erhvervspris. Den gik for første gang til en af kommunens iværksættere, Mark Hermann Chocolate, der drives af konditorne Mark Hermann og Kathrine Thrane. De åbnede fabrik og dørsalg i starten af 2017.

»Det er et godt eksempel på en iværksætter, der er født bæredygtig og som er villig til at knokle for at gøre en forskel for mennesker og miljø. Det er første gang, at en iværksætter modtager Gladsaxe Erhvervspris. Vi håber, at prisen vil give jer gejst til at blive ved med at kæmpe for virksomheden, så den kan vokse og udvikle sig,« sagde borgmester Trine Græse ved overrækkelsen.

Virksomheden er drevet af at sikre bæredygtigt forbrug og produktion. De bruger så vidt muligt økologiske råvarer, og for mange af råvarerne ligger der en udviklingshistorie bag. Både chokolade og sukker kommer fra små producenter, hvor produktionen bidrager til at styrke lokalsamfundet økonomisk og udviklingsmæssigt.

Borgmesteren fremhævede parrets engagement i bæredygtighed, kombineret med deres sans for smag, form, farve og fortælling:

» I går de helt nye veje for at skabe dialog om FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Jeg ved, at I lige nu er ved at udvikle en æske med 17 stykker chokolade, der afspejler hvert enkelt mål,« fortalte Trine Græse.

Prisen blev uddelt sammen med Gladsaxe Erhvervsråd med en dommerkomité bestående af Ebbe Skovsgaard fra Håndværkerforeningen, Niels Brahm Andersen fra Beierholm, Claus Jønck fra RTT, som modtog prisen sidste år, og erhvervsudviklingschef Freja Ludvigsen.

De øvrige nominerede til prisen var MOE A/S og Gladsaxe Bygningsentreprise.

Læs artiklen om Mark Hermann her:

Det går tju-bang for chokolademanden

 

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *