Skriv for at begynde søgning

Byggeri og Byudvikling Seneste nyt

Nordens største hotel begynder som et hul i jorden på 80.000 kubikmeter

I september 2020 åbner Nordens største lufthavnshotel- og kongrescenter ved Københavns Lufthavn. De store entreprenørmaskiner har nu lavet et dybt hul på 80.000 kubikmeter ved siden af Clarion Hotel Copenhagen.

Siden de store entreprenørmaskiner har omdannet området ved siden af Clarion Hotel Copenhagen Airport i Københavns Lufthavn til et to etager dybt hul på 80.000 kubikmeter, er håndværkere og bygningsarbejdere nu parate til at sætte gang i byggeriet af det, der om to år ender med at blive Nordens største lufthavnshotel og -kongrescenter.

Sammen med det nuværende Clarion Hotel Copenhagen Airport kommer det nye hotelkompleks til at rumme cirka 1.000 værelser og kongres- og mødefaciliteter, der kan huse 2.150 gæster.

»Med investeringen i det nye hotel og kongrescenter imødekommer vi den øgede efterspørgsel på hotelværelser og konferencekapacitet, der følger med den vækst i flyrejsende turister og erhvervsrejsende, vi fortsat oplever. Derudover styrker hotel- og konferencefaciliteter i international topklasse lufthavnens attraktivitet, og dermed vores evne til at tiltrække nye ruter og flere rejsende,« siger Thomas Woldbye.

200 nye arbejdspladser

Vækstpotentialet understreges af, at det kommende hotel- og kongrescenter skaber omkring 200 nye arbejdspladser, heraf mange lokale job, når det står færdigt i efteråret 2020, ligesom det naturligvis skaber beskæftigelse til op imod 300 i bygge- og anlægsperioden.

»I Tårnby Kommune er vi glade for at byggeriet af det nye hotel nu er gået i gang. Det er vores forventning, at hotellet vil bidrage positivt til kommunen i form af arbejdspladser og turisme.

Der er stor efterspørgsel på konferencefaciliteter af international standard for at kunne tiltrække erhvervsrejsende og store internationale virksomheder, og vi er glade for, at det netop bliver Tårnby, der kan tilbyde dette. Jeg ser frem til at se det endelige resultat og håber, at det også bliver et stort aktiv for borgerne,« siger Allan S. Andersen, borgmester i Tårnby Kommune, i en pressemeddelelse.

Af Jan Jeppesen

erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar