Skriv for at begynde søgning

Byggeri og Byudvikling INDBLIK

Forskningskæmpe flytter ind i Blox

Frauenhofer bruger milliarder på forskning i alt fra kommunikation til energi. Organisationen åbner kontor i Bloxhub for at styrke vidensdeling om fremtidens bæredygtige byer.

Et solidt benarbejde af den investeringsfremmende organisation, Copenhagen Capacity, har båret frugt. Europas største forskningsorganisation med 25.000 ansatte, tyske Fraunhofer, har efter en introduktion til det danske netværk, Bloxhub, underskrevet en samarbejdsaftale med Bloxhub og åbner i løbet af et år kontor i Blox, meddeler Copenhagen Capacity i en pressemeddelelse.

Frauhofer, der hvert år bruger 2,3 mia. euro i at forske i alt fra kommunikation til energi, fik under en konference sidste år øjnene op for København som rollemodel for fremtidens smarte og bæredygtige byer. Og det er i denne forbindelse, at Fraunhofer i juni underskrev en hensigtserklæring med Bloxhub, der samler førende nordiske og internationale aktører inden for arkitektur, ingeniør og byudvikling.

Samarbejdsaftalen, der er trådt i kraft, er et løfte om viden- og erfaringsudveksling mellem Fraunhofer og Bloxhub, der begge arbejder mod det samme mål om en omstilling af mere bæredygtige byer.

Ser frem til samarbejde

»Vi ser frem til at samarbejde med Bloxhub. Netværket giver os en unik adgang til Københavns stærke økosystem inden for smarte og bæredygtige løsninger. Og vi håber, at vi med Bloxhub kan få endnu flere byer og startups involveret, så vi kan samles om nye byprojekter og om ny EU-finansiering. Ved at samarbejde på tværs af lande og byer er vores overordnet mål, at vi kan bidrage til at gøre fremtidens byer mere beboelige, robuste og bæredygtige«, udtaler Alanus Radecki, leder af Urban Governance Innovation hos Fraunhofer i en pressemeddelelse.

I Copenhagen Capacity glæder man sig over, at København får en samarbejdspartner, der tiltrækker førende forskere og specialister fra hele verden. »Vi er begejstrede for, at Fraunhofer nu er repræsenteret i København, hvor de, som del af Bloxhub, kan bidrage med et enestående forskningsperspektiv og internationalt netværk, der kan styrke Danmarks position som centrum for smarte og bæredygtige løsninger«, siger Anette Steenberg, investeringsdirektør i Copenhagen Capacity.

Af Jeanette Hougaard Gram

erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar