Skriv for at begynde søgning

Bæredygtighed Seneste nyt

Gladsaxe åbner Verdensmålshus i den gamle politistation på fredag

Gladsaxe Kommune går forrest i arbejdet med FN’s Verdensmål og fylder den gamle politistation med bæredygtige ambitioner.

Bæredygtig udvikling, iværksætteri og inspirerende samarbejder på kryds og tværs er nogle af nøgleordene i Danmarks første Verdensmålshus, der åbner fredag 18. januar i i den gamle politistations lokaler på Fremtidsvej i Gladsaxe.

Gladsaxe Kommune har i særlig grad bidt sig fast i den bæredygtige dagsorden, forklarer borgmesteren:
“Vi vedtog Gladsaxestrategien med en ambition om at gå forrest som kommune i forhold til FN’s Verdensmål. Med Verdensmålshuset på Fremtidsvej forvandler vi ordene til handling. Som borgmester glæder jeg mig over, at vi får et miljø, hvor borgere, medarbejdere og iværksættere kan mødes og samarbejde om at finde løsninger, der kan understøtte et eller flere af verdensmålene,” siger borgmester Trine Græse (A) i en pressemeddelelse og ser frem til at indvie huset på fredag.

Gladsaxe Kommune overtog officielt bygningen i 2018, og i fremtiden bliver området til Buddinge Byport med et aktivt sundhedshus og nye funktioner, der tilfører byen liv, med både S-tog og letbanen lige udenfor døren.

Iværksættere, ledige og unge samles under samme tag i Verdensmålshuset

Indtil Buddinge Byport bygges om, har byrådet skabt et midlertidigt, brugerdrevet miljø, hvor Gladsaxestrategien 2018-22 kan komme til live. Miljøet vil rumme kommunale velfærdsfunktioner, og samtidig have rum til at eksperimentere, skabe nye aktiviteter, partnerskaber og møder mellem mennesker, indtil planerne for sundhedshuset med mere forventes at være realiseret om cirka tre år.

På 1. sal er der indrettet et brugerdrevet mødelokale skabt til at inspirere borgere, virksomheder og kommunale medarbejdere til at se mulighederne i FN’s verdensmål. Stedet er indrettet af genbrugsmaterialer fra Gladsaxes skoler og Blaagaard Seminarium og kan bookes gennem kommunens bookingsystem.

På samme etage blandes iværksættere, kreative og nyledige under samme tag med håb om etablering af inspirerende samarbejder. Kommunen udbyder lokaler i det bæredygtige

Hvis man har en potteplante eller andet, der kan hygge og gavne  i Verdensmålhuset, så er man meget velkommen til at tage det med som en indflyttergave i bedste genbrugsånd. Foto Gladsaxe Kommune

iværksættermiljø, Fremtiden, jobcenteret holder aktiviteter for nyledige, og i etagens Hacklab og Remidacenter er der plads til at arbejde kreativt med prototyper og genanvendelse.

“Vi er meget optaget af bæredygtig vækst og velfærd i Gladsaxe, og når vi laver et lille miljø for iværksættere, er det for at samle virksomheder, som er optaget af at tjene penge på at være med til at løse de globale udfordringer, som verdensmålene peger på,” siger erhvervsudviklingschef Freja Ludvigsen.

Huset vil fungere som Gladsaxes nye vartegn. Netop nu er de 84 vinduer på Fremtidsvejs fjerde sal ved at blive dekoreret med folie i de 17 verdensmål, som vil blive lyst op som et lysende fyrtårn for FN’s Verdensmål og minde om, at alle kan bidrage til at skabe en mere bæredygtig fremtid.

Alle er velkomne til Verdensmålshusets åbning 18. januar 2019 kl. 15.00-16.30 på Fremtidsvej 1, 2860 Søborg.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                hou

 

Skriv en kommentar