Skriv for at begynde søgning

Bæredygtighed Byggeri og Byudvikling INDBLIK Seneste nyt

Glødepærefabrik genopfindes som kontorhus

Philips’ gamle glødepærefabrik på Amager er i gang med en total-renovering og genopstår som flerbrugerhus med fællesfaciliteter. Bygningen får meget passende navnet Edison.

Den gamle Philips-fabrik, der ligger i det klassiske industrikvarter på det nordlige Amager, omkranset af Prags Boulevard mod nord, Strandlodsvej mod øst og Holmbladsgade mod syd, er lige nu ved at blive totalrenoveret og omdannet til flerbrugerhus med en række fællesfaciliteter og service i særklasse, fortæller mæglerfirmaet Lintrup & Norgart A/S i en pressemeddelelse.

Her havde Philips sit danske hovedkvarter og producerede i årevis millioner af glødepærer. Efter Philips-tiden husede den gamle fabriksejendom blandt andre Telia og Nordea.

»De opsagde lejemålene nogenlunde samtidig, og vi foreslog Topdanmark Ejendom A/S som udlejer at gennemføre en totalrenovering, fordi de gamle industrilokaler har stort potentiale og en særlig atmosfære. Nu er bygningen ved at forvandle sig til et råt og moderne flerbrugerhus, hvor arven fra industriens tid tydeligt træder frem. Rå søjler og vægge, højt til loftet, betongulve og store, sortsprossede vinduespartier giver ejendommen den karakter, den fortjener,« fortæller Jesper Norgart, partner i Lintrup & Norgart A/S i pressemeddelelsen.

Den gamle glødepærefabrik har fået navnet Huset Edison, opkaldt efter Thomas Edison, opfinder af blandt andet glødepæren.

Baristabar og dinner to go

Bygningen på cirka 19.000 kvadratmeter giver plads til en række virksomheder med op til 1.000 ansatte – som alle får adgang til en stribe fællesfaciliteter.

Der er ikke bare klassisk reception, men barista-bar, og i en helt ny personalerestaurant med tilhørende tagterrasse kan medarbejderne redde aftensmaden med dinner to go.

»Dertil kommer fleksibelt møde- og konferencecenter, som naturligvis har forplejning,« siger Jesper Norgart.

Færdiggørelsen sker i etaper. De første dele af huset er klar omkring nytår, de sidste dele skulle være klar omkring 1. april 2019.

Af Jan Jeppesen

erhverv.redaktion@minby.dk

 

Skriv en kommentar