Skriv for at begynde søgning

Ledelse Seneste nyt

HOFOR tryller med praktikken

Alle lærlinge hos HOFOR begynder på samme dag, så de oplever et fællesskab fra start. Og virksomheden har i år fordoblet deres antal af elever og lærlinge og de sigter efter at tage mere end 25 lærlinge under vingerne i 2020. Derfor er HOFOR modtager af Dansk Industris ‘Hovedstadens Praktikpladspris 2019’.

På Dansk Industri Hovedstadens erhvervstræf 3. april så en ny pris, ’Praktikpladsprisen’, dagens lys, da den blev uddelt for første gang. Modtageren var Hovedstadsområdets Forsyningsselskab HOFOR A/S.

»HOFOR tager ekstra god hånd om sine elever og lærlinge ved at fokusere på de sociale rammer for at sikre trivsel på arbejdspladsen. Virksomhedens elever og lærlinge arbejder inden for mange forskellige fagområder, der tæller alt lige fra økonomi, administration og it-supporter til elektriker og smed.

Med så stor varians kan det være svært at stable et elev-fællesskab på benene. men det er HOFOR gode til. Derfor er de fortjente vindere af DI Hovedstadens første praktikpladspris,« siger Poul Skadhede, CEO i Valcon A/S og formand for DI Hovedstaden.

Et af HOFOR’s initiativer er, at alle lærlingene begynder samme dag, så de har mulighed for ikke kun at møde deres ledere og deres oplæringsansvarlige, men også hinanden. Virksomheden prioriterer også at arrangere fælles ture for deres elever og lærlinge, som ud over et spil paint ball også får venner og sparringspartnere på tværs af virksomhedens mange afdelinger.

Sidst, men ikke mindst, har virksomheden i år fordoblet deres antal af elever og lærlinge fra 10 til 19. Og de sigter efter at tage mere end 25 lærlinge under vingerne i 2020.

Stor mangel på faglærte

DI uddeler i både 2019 og 2020 en Praktikpladspris til 25 medlemsvirksomheder fra hele landet. Virksomheder, der gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

Knap hver femte virksomhed i de brancher, DI repræsenterer, har forgæves forsøgt at rekruttere nye faglærte medarbejdere. Udfordringen vil ikke blive mindre, efterhånden som flere ældre årgange går på pension. »Fremtidens faglærte skal uddannes i dag,« skriver DI i en pressemeddelelse.

Af Jacob Schneider

erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar