Skriv for at begynde søgning

Seneste nyt

Horesta: Bocuse d’Or vil booste gastroturisme

Hver gang en dansker markerer sig i den gastronomiske elite, skaber det øget opmærksomhed om Danmark blandt de turister, der lægger allerflest penge

Når gastroturister besøger Danmark lægger de i gennemsnit 1.450 kroner i døgnet, og det er betydelig mere end de 950 kroner den ’almindelige’ turist i gennemsnit spenderer i løbet af 24 timer.

Det attraktive, storforbrugende gastrosegment får i endnu højere grad øjnene op for Danmark, hver gang en dansker markerer sig i gastronomiens elite. Med guldmedaljen ved det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d’Or i Lyon 30. januar, hvor kokken Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel og assistenten Christian Wellendorf ryddede bordet, forventer Horesta et boost for den danske madscene.

»Bocuse d’Or er gastronomiens haute couture og stedet, hvor madhype og trends skabes. Med Kenneth Toft-Hansens pragtpræstation vil den danske madscene opleve endnu et boost, hvad angår interessen fra meningsdannere, madkendere og gastroturister. Bocuse d’Or er den hårdeste kokkekamp i verden, og Kenneth Toft-Hansens bedrift vil nu komme hele det danske restauranterhverv til gavn,« vurderer Katia K. Østergaard, administrerende direktør i Horesta, branceforening for hotel- og restauranterhverv, og fortsætter:

»Hver gang en dansker leverer en toppræstation, så er det med til at skabe en respekt og opmærksomhed om dansk gastronomi i forhold til gastroturister. Og de er et særligt interessant segment. De er købestærke og villige til at rejse rundt i hele landet for at smage og opleve noget ud over det sædvanlige, hvilket vi sagtens kan tilbyde dem i Danmark.«

Det er anden gang, at Kenneth Toft-Hansen repræsenterer Danmark i Bocuse d’Or. Sidste gang blev det til en 6. plads.

Bocuse d’Or er tidligere vundet af Rasmus Kofoed (Restaurant Geranium) i 2011 og det er blevet til sølvmedaljer til Jeppe Foldager (Restaurant Kanalen) i 2013 og til Jens Peter Kolbeck i 1993.

VisitDanmark anslår, at 1,3 millioner gastroturister besøgte Danmark i 2017. Halvdelen af den rejser som par.

Af Jeanette Hougaard Gram

erhverv.redaktion@minby.dk

 

Skriv en kommentar