Skriv for at begynde søgning

Branchenyt Seneste nyt

Horesta om mangel på arbejdskraft: Et kæmpe problem

Der mangler arbejdskraft i kritisk grad i København for at kunne følge med fremgangen indenfor  hotel- og restaurationsbranchen, lyder det fra brancheforeningen Horesta.

I september åbnede Scandic et helt nyt hotel i den hvide kødby i København. Hotellet har 370 værelser, kaffebar, restaurant og en afdeling til afholdelse af møder, og så er hotellet blot det første af tre nye hoteller, som Scandic åbner i København i løbet af de næste fire år.
Ifølge Horesta, brancheforeningen for hotel- og restaurationsbranchen, vil København opleve en kapacitetsudvidelse indenfor hotel- og restaurationsbranchen over de næste par år på 50 pct., hvilket rundt regnet kan omsættes til 2.000 nye arbejdspladser.
Sagen er blot den, at der ifølge Horesta ikke er arbejdskraft til at følge med udviklingen.
»Vi kan stille os op i rækken af arbejdsgivere, der har et kæmpe problem,« fortæller politisk direktør hos Horesta, Kirsten Munch Andersen, som ikke mener, at der findes én løsning på problemet.
»Det handler både om, at det skal kunne svare sig at arbejde, der skal selvfølgelig også være ledig arbejdskraft, vi skal have uddannet flere og så er der brug for udenlandsk arbejdskraft – og ikke nødvendigvis højtuddannet, udenlandsk arbejdskraft,« siger hun og tilføjer:
»Konsekvensen kan jo i værste tilfælde værre, at virksomheder er nødt til at takke nej til ordre.«

Automatisering
Ifølge Danmarks Statistiks rekrutteringssurvey for foråret 2018 var der 823 stillinger i hotel- og restaurationsbranchen i Region Hovedstaden, som det ikke lykkedes at besætte. Og generelt ligger hotel- og restaurationsbranchen så højt på listen, når det kommer til rekrutteringsproblemer, at kun bygge og anlæg ligger højere.
»Hotel- og restaurationsbranchen er et erhverv i vækst, og hotelværelserne er belagt, så der er rum for kapacitetsudvidelse. Det er positivt, at der investeres, og virksomhederne bruger mange ressourcer på at rekruttere, men vi kommer ikke udenom, at vi står med et kæmpe problem med at få medarbejdere,« siger Kirsten Munch Andersen og fortsætter:
»Vi oplever, at virksomhederne i stigende grad har fokus på både at bruge alle muligheder for rekruttering og på at udnytte muligheder for at effektivisere og automatisere driften. Undersøgelser har netop vist, at indenfor hotel- og restaurationsbranchen er der et stort potentiale for automatisering.«

Vi har hænderne
Hos 3F København køber formand Bjarne Høpner ikke umiddelbart ind på præmissen, at der mangler arbejdskraft i hotel- og restaurationsbranchen i hovedstaden
»Jeg forstår ikke, hvorfor de ikke kommer og spørger os,« siger formanden og fortsætter:
»Jeg har godt 1.000 ledige lige nu. Og halvdelen, 500 af dem, har erfaring med jobs der hører sig til hotel- og restaurationsbranchen.«
Bjarne Høpner erkender, at der er rekrutteringsproblemer i branchen, men han mener, at pilen peger tilbage på hotel- og restaurationsbranchen.
»Det er sværere at få besat et job, som består i eksempelvis rengøring fire timer om dagen til en i forvejen lav løn. Så bliver det svært for medarbejderen, at få det til at løb rundt. Og hvis det er den slags deltidsjobs, man går ud med, så kan jeg godt forstå, at det er svært at finde medarbejdere,« siger han og fortsætter:
»Udover, at vi ikke har at gøre med bæredygtige job, så er virksomhederne heller ikke velforberedte. Man kan ikke bygge et hotel og så gå ud og knipse med fingrene og finde en masse medarbejdere fordi, man har en annonce i avisen. Virksomhederne rekrutterer simpelthen ikke godt nok, og det burde de blive bedre til,« siger Bjarne Høpner.
Ifølge Kirsten Munch Andersen fra Horesta er der rigtigt nok deltidsjob indenfor typisk rengøring i hotel- og restaurationsbranchen, hvoraf mange varetages af studerende. Men hun fortæller til Erhverv København, at Horestas medlemmer oplever den største mangel på arbejdskraft indenfor faglærte stillinger som tjener og kok.

Af David Foli

erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar