Skriv for at begynde søgning

IVÆRKSÆTTERI Seneste nyt

Iværksætterprogram giver bedre overlevelse for nystartede virksomheder

Nye tal viser, at Hovedstadens Iværksætterprogram (HIP) har en effekt for iværksætterenes evne til overlevelse. Overlevelsesraten er 25 pct. højere blandt virksomheder, der har deltaget i HIP.

Overlevelsesraten er højere blandt virksomheder, der har deltaget i Hovedstadens Iværksætterprogram (HIP) end dem, der ikke har deltaget.

Hovedstadens Iværksætterprogram har gennemgået alle CVR-numre (private erhverv) i Region Hovedstaden på iværksættere, der er etableret siden 2008.

Og blandt de virksomheder, der har deltaget i HIP, overlever 25 pct. flere, end sammenlignelige virksomheder, der ikke har deltaget i iværksætterprogrammet. Tallet er endda højere for de iværksættere, der har eksisteret i under tre år.

»Vi kan se, at det virker«

Bag Hovedstadens Iværksætterprogram står Erhvervshus Hovedstaden (der indtil årsskiftet hed Væksthus Hovedstadsregionen), som i tæt samarbejde med Københavns Erhvervshus i Københavns Kommune og 26 af regionens kommuner udbyder workshops om relevante temaer, for at styrke iværksætternes kompetencer.

»Vi er en del af Hovedstadens Iværksætterprogram, fordi det er centralt for en kommune som vores, at vi har dygtige og ambitiøse iværksættere, der skaber job og lokal udvikling. Det giver god mening at støtte nye virksomheder og give dem de bedste forudsætninger for vækst. Vi kan se det virker. Der er flere som overlever og vi får mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne,« siger Mia Rudolph-Lentz, afdelingschef i Københavns Erhvervshus.

Workshops er blevet in

Et erklæret mål for Hovedstadens Iværksætterprogram er netop forbedring af deltagernes kompetencer, hvor mere end 80 pct. svarer, at de har fået forbedret deres kompetencer.

Samtidig er 9 ud af 10 deltagere tilfredse med de workshops, de har deltaget i.

»Tanken med HIP har fra starten været at udbyde relevante workshops inden for en masse forskellige emner. Gennem HIP er det lykkedes at skabe et samarbejde mellem næsten alle kommuner i hovedstadsregionen, og den store kritiske masse gør det muligt at udbyde workshops om både brede og smalle emner i alle dele af regionen. Det er vores oplevelse, at det netop er det, iværksætterne efterspørger – viden der er tilgængelig, lige når iværksætteren har brug for det. Derfor er HIP blevet så populært, det er blevet in for iværksættere at gå på workshop,« siger Emil Ødegaard, projektleder i Erhvervshus Hovedstaden.

Gennemsnitsalderen for deltagere i HIP er 40 år, når de første gang deltager. 58 procent er kvinder.

Hovedstadens Iværksætterprogram har siden etableringen i 2015 udbudt knap 500 workshops, hvor mere end 4000 iværksættere og iværksættere in spe har fået kvalificeret deres kompetencer.

Af Hanne Bjørton

erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar