Skriv for at begynde søgning

IVÆRKSÆTTERI Seneste nyt

Jagten på det perfekte match

Dårlige oplevelser på arbejdsmarkedet har fået fire unge mennesker til at stifte en virksomhed, hvor jobsøgende og virksomheder udveksler både kvalifikationer og værdier, der skal give bedre match fremover.

Det er ikke lige det, de fleste vil se som opskriften på en succes. En bliver syg af stress og en anden bliver hentet af ambulancen, fordi han er svimmel på jobbet.
»Jeg så, at mine to venner og kollegaer gik ned, mens en række andre kollegaer stoppede hurtigt,« fortæller Nicolas Kirk Jørgensen.
De arbejdede sammen i en salgsvirksomhed, og efter disse oplevelser fandt de ud af, at de aldrig skulle have været ansat der.

Elektronisk platform
Deres værdier svarede ikke til virksomhedens, de var simpelthen ikke det perfekte match. Det siger de fleste øv til og søger videre til det næste job, men Nicolas Kirk Jørgensen og de tre venner Alexander Kragh, Stefan Schonert og Kristoffer Kjærulff Jensen besluttede i stedet at stifte en virksomhed, der skal kombinere virksomheder og medarbejdere, så de fra begyndelsen kender hinandens værdier.
Det er blevet til Statum, som holder til på Østerbro.

Statum er en elektronisk platform, hvor både jobsøgende og virksomheder svarer på en lang række spørgsmål på forhånd. Ud over faglige spørgsmål handler de også om værdier.
Så medarbejdere for eksempel ikke bliver skuffede, hvis de oplever en meget hård virksomhedskultur, de ikke havde forventet. Statum afskaffer den traditionelle jobansøgning. 135 virksomheder er med på platformen.

»Vi har fået gode tilbagemeldinger og får at vide, at det er et nemmere udgangspunkt for virksomhederne,« siger Nicolas Kirk Jørgensen, der fortæller, at succeskriteriet først vil vise sig på længere sigt.
»Det vil vise sig, om folk er blevet længere på deres job end tidligere,« siger han.

Statum blev stiftet i 2016, og ud over de fire stiftere er der ansat seks i foretagendet, så de i alt er ti i lokalerne i Willemoesgade.

Hæder i fjernsynet
Omverdenen har også fået øjnene op for det nye initiativ.
Således har Statum deltaget i tv-programmet Løvens Hule på DR1, hvor de fik en halv million kroner at arbejde videre med.
Det har andre investorer bakket op, og sidste efterår var de yderligere en af vinderne i Berlingskes idékonkurrence.
Det er alt det indledende arbejde med ansøgninger, der sparer virksomhederne tid og forhåbentlig skaffer bedre match.
Den endelige jobsamtale eksisterer fortsat.
»Kemi mellem mennesker er svær at sætte på formel,« konstaterer Nicolas Kirk Jørgensen.

Af Thomas Frederiksen
erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar