Skriv for at begynde søgning

Seneste nyt

København afsætter millioner til erhvervslivet

En dumpeplacering på Dansk Industris måling for erhvervsvenlighed bliver imødegået af investeringer i erhvervslivet i hovedstaden. Bl.a. bliver det omstridte byggesagsgebyr skrottet.

Mens politikerne på Københavns Rådhus var i gang med de afsluttende forhandlinger om det kommunale budget for 2019, udsendte Dansk Industri den årlige undersøgelse Lokalt Erhvervsklima. Knap 7.700 virksomheder landet over har svaret på spørgsmål om erhvervsvenlighed i kommunerne.

Den gode nyhed for landets største kommune var, at man havde bevæget sig væk fra den bemærkelsesværdige sidsteplads, man havde sidste år. Den dårlige nyhed var, at fremgangen var minimal: fra en placering som nummer 93 til 90.

Det fik beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V) til at kalde placeringen for ’pinlig’ og bekendtgøre, at:

»København er en vækstmotor for resten af landet, og den motor kører på virksomhedernes energi. Derfor skal vi til at pleje virksomhederne, hjælpe dem, så de ikke kun kan hjælpe København, men hele landet.«

Analyse af servicekulturen

Få dage senere satte syv partier deres signatur på budgetaftalen for 2019. Blandt andet med en god portion penge til at styrke erhvervsvenligheden i kommunen.

Københavns Kommune nedsatte sidste år en erhvervstaskforce, der er kommet med en række anbefalinger til, hvordan kommunen kan forbedre rammerne for byens virksomheder. Med budgetaftalen, bliver der sat gang i en del af anbefalingerne.

Der bliver afsat 4,5 millioner kroner til en gennemgribende analyse af kommunens servicekultur og mere effektiv byggesagsbehandling. Desuden skal kommunens erhvervspolitiske indsatser styrkes overfor udvalgte brancher, der skaber vækst.

Byggesagsgebyr afskaffes

En af de helt tunge poster i budgettet er en fjernelse af det omdiskuterede byggesagsgebyr både for virksomheder og private. En post på 181 millioner kroner. Det betyder, at det fremover bliver gratis at få en byggetilladelse.

Derudover er der afsat et tocifret millionbeløb til såkaldte key account managers, der skal agere bindeled mellem kommunen og virksomheder for at skabe bedre match mellem ledige borgere og ledige stillinger.

»Jeg håber, virksomhederne tolker det her som en håndsrækning fra kommunen og et signal om, at vi vil give dem en bedre service. Det har vi givet håndslag på på tværs af syv partier,« siger Cecilie Lonning-Skovgaard til Berlingske Business.

Af Christian M. Olsen

erhverv.redaktion@minby.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar