Skriv for at begynde søgning

Seneste nyt

Kontorer kan være guld værd til lager eller showroom

Mange kontorlokaler passer ikke til nutidens behov, og derfor kan de med fordel omdannes til lagerplads eller showrooms, foreslår Thomas Møller Rudlang, der er partner hos EDC Erhverv.

Mange industri- og lagerbygninger har kontorer, som er alt for store til dagens behov, og derfor foreslår EDC Erhverv at omdanne kontorareal til lagerplads, hvilket der er stor efterspørgsel på. Det skriver EDC i en pressemeddelelse. Ifølge Thomas Møller Rudlang, der er partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Herlev, lever mange kontorlokaler nemlig ikke op til nutidens krav, og derfor kan de med fordel bruges som lager i stedet.

»Lager- og logistikejendomme fra før 1990’erne har ofte store kontorarealer, som ikke lever op til nutidens krav, fordi digitalisering og outsourcing har mindsket behovet for kontorarealer for de fleste industrivirksomheder. Derfor ser vi flere og flere som omdanner tomme kontorer til lagerplads, som der er et akut behov efter,« siger han.Thomas Møller Rudlangs forslag understøttes af tal fra Ejendomstorvet.dk, der viser, at lejeniveauet for udbudte lagerlokaler er steget med ti procent det seneste år. Det er næsten dobbelt så meget som stigningen i lejeniveauet for udbudte kontorer. Udviklingen hænger sammen med, at mindre end to procent af lager- og logistiklokalerne står tomme på landsplan, mens over syv procent af kontorlokalerne er ledige.

»Grundet den store efterspørgsel efter lagerarealer nærmer lejeniveauerne for kontorer og lagerlokaler sig nu hinanden, og derfor er tiden rigtig til at overveje, om man skal konvertere dele af sin ejendom til lavloftet lager – simpelthen fordi ejendommen bliver lettere at udleje,« påpeger Thomas Møller Rudlang.Han anbefaler desuden at omdanne kontorer, der ligger på samme etage som eksisterende lagerarealer, da man derved sikrer de bedste adgangsforhold og gør det let at levere og afhente varer.

I erhvervsområdet Avedøre Holme i Hvidovre Kommune tæt på København har flytte- og opbevaringsfirmaet JD Logistik brugt den model, som EDC Erhverv anbefaler.

»Vi overtog ejendommen på cirka 7.000 kvadratmeter i 2011 og byggede om nogle år senere. Bygningen tilhørte oprindelig en speditionsvirksomhed, som havde stor administration med alle speditørerne, men vi havde slet ikke brug for al den kontorplads,« fortæller indehaver og administrerende direktør, Jørgen Ditlev Jacobsen.

Derfor blev 900 kvadratmeter kontorlokaler, der nærmes stod ubrugt hen, omdannet til fire lagerlokaler, og det har sikret virksomheden en stabil lejeindtægt.

»Vi fik hurtigt lejet arealerne ud. De fire ekstra lagerlokaler lejer vi ud til fire af vores store kunder, og hvis nogen af dem flytter en dag, kan vi selv bruge pladsen,« siger Jørgen Ditlev Jacobsen.

En helt anden mulighed er at bruge de tomme kontorlokaler til showrooms. De er nemlig blevet meget populære blandt håndværkerfirmaer, der ønsker at fremvise deres produkter og installationer frem i lyse lokaler, hvor der er højt til loftet og store vinduespartier. Men uanset om udlejeren ønsker at omdanne kontorlokaler til lager eller har planer om at indrette showrooms, kan det bedst betale sig at gøre det, før udlejningen sættes i gang, siger Thomas Møller Rudlang. Udgiften til ombygningen kan nemlig tjenes ind i form af ekstra leje, og risikoen for tomgang er desuden mindre for en industribygning, der har showrooms eller mere lagerplads. nmb

Skriv en kommentar