Skriv for at begynde søgning

Branchenyt INDBLIK Konferencer Seneste nyt

Kran til konference og hotel

En gammel kran i Nordhavn har udviklet sig til faciliteter for konferencer, events, møder og hotelophold. Der har endnu ikke været bryllup i kranen, men det kommer nok, spår en af grundlæggerne.

Nordhavn er i disse år ved at ændre sig fra industriområde til boligområde.
Et af de steder hvor det gamle og det nye Nordhavn mødes i samme bygning, er kranen »The Krane«, som ligger på Skudehavnsvej.

Den gamle kran er blevet indrettet med konferencefaciliteter til brug for møder, konferencer og events og i øvrigt også med hotelsuite. Kranen blev indrettet på den moderne måde i fjor.

»Det skete over tid. Vi har kontor lige ved siden af, og så tænkte vi, at det kunne være sjovt, hvis vi havde det som møderum. Og når vi havde møderum, skulle vi da også have et toilet, og så greb det om sig,« siger arkitekt Mads Møller fra firmaet Argency, der sammen med iværksætteren Klaus Kastbjerg, der i forvejen står bag mange af de banebrydende byggerier i Nordhavn, er grundlæggerne af ’The Krane’.

Industrikran er blevet til moderne faciliteter. Foto: Martin Sørensen

»Den bliver brugt til al muligt forskelligt, møder, workshops og event, for eksempel med mad. Og folk er sejlet dertil. Der har ikke været et bryllup endnu, men det skal nok komme,« forudser Mads Møller, som godt kan lide, at det mere rå Nordhavn møder nutiden.

»Vi har hele tiden haft en idé om, at den skulle bygges om og respekteres. Og det skulle ikke bare være et monument,« siger han. Mens mødefaciliteterne er godt booket op, er det samme ikke helt tilfældet med hotelsuiten.
Her kan man for 2.500 Euro overnatte i toppen af kranen under luksuriøse forhold.

Cykler og BMW
Blandt andet er der i opholdet inkluderet cykler og en BMW, som man kan køre med rundt i København. Turisterne hentet i lufthavnen og kan altid bestille hjælp, når behovet opstår i løbet af opholdet.

»Og du skal ikke tænke på barskabet, alt er inkluderet. Og du har det for dig selv, men alligevel masser af service. Det er en iscenesat totaloplevelse.«

Kranen har opsigt og ikke kun lokalt og nationalt.
»Rejsebloggere har henvendt sig. Og New York Times og Wall Street Journal, uden vi har gjort reklame for os selv,« fortæller Mads Møller.

Af Thomas Frederiksen
erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar