Skriv for at begynde søgning

KARRIERE Min arbejdsdag Seneste nyt

Min arbejdsdag: Bo Bech, kok og restauratør

Bo Bech, kok og restauratør

Vi er taget med kokken og forfatteren Bo Bech på arbejde – en arbejdsdag, der faktisk begynder aftenen forinden.

Fortalt til Martin Sørensen
erhverv.redaktion@minby.dk

23:30
I restauranten er ’service’ færdig. Vi drikker en kold øl og sludrer om, hvad der er blevet solgt, og hvad der ikke er blevet solgt. Så laver vi varebestilling, så det er klart til næste morgen.
07:45
Jeg sover uden vækkeur, så jeg vågner hver dag mellem klokken seks og ni. Så står jeg op, laver en kop espresso, ingen sukker, ingen mælk. En lille kop, ingen underkop eller noget som helst. Jeg går hen og kigger ud ad mit vindue og kan se solen stå op i Nyhavn. Så åbner jeg min computer og tjekker mails.
09:00
Jeg tager træningstøj på og går hen og spiser morgenæg på en skøn ny, fransk cafe i Holbergsgade. Jeg spiser to spejlæg, læser aviser og drikker espresso.
09:50
Jeg går ned på min restaurant, sætter mig ved bord 70. Kokkene er her allerede og har lavet morgenmads-bord. Kaffe, vand, yoghurt, mysli og røræg. Vi sludrer, vågner op sammen og taler om hvad der skal ske i dag?
10:30
Jeg går op i Sporting Health Club i Gothersgade. I en halv time varmer jeg op på romaskinen, inden jeg mødes med ligesindede kokke. Vores træner ’saver os over’ i løbet af den næste time. Så sidder vi og griner af hinanden i fem minutter og siger ’det var tæt på at være hyggeligt’.
12:15
Jeg går tilbage til Restaurant Geist og drikker endnu en espresso. Tjenerne og dagens restaurantchef er ankommet. Vi sludrer lidt, inden jeg går hjem og tager et bad. I aften skal jeg rejse til Hong Kong, så jeg sætter en vaskemaskine over og får vasket det sidste. Jeg barberer mig, og finder min kuffert frem.
14:00
Jeg går tilbage til restauranten, går en runde, henter tre æbler og drikker en espresso. Efter Hong Kong skal jeg direkte videre til New York.

ErhvervKBH kok og restauratør Bo Bech

Bo Bech har drevet Restaurant Geist på Kongens Nytorv siden 2010.
Foto: Martin Sørensen

facts

BO BECH
/ Født 31. marts 1972 i Sundby
/ Udlært på Krogs Fiskerestaurant i 1998
/ Køkkenchef i fire år hos Jan Hurtigkarl i Ålsgårde
/ Bo Bech har lavet flere TV programmer, bla. ’Med kniven for struben’, som blev sendt på TV3 i 2007.
/ I perioden 2004 til 2010 havde han Restaurant Paustian i København, som i 2008 fik en Michelin-stjerne. I 2010 åbner han Restaurant Geist.
/ Bo Bech har i sin karriere opnået mange flotte priser, hvor en af dem er Årets Gericke.
/ Opskriftskogebogen ’In My Blood udkom i oktober 2018. Den kredser om Restaurant Geist. Bo Bechs tanker, fotos og ideer om restauranten.

Der sker ikke andet end uventede ting hele tiden. Vi kokke er gode til at improvisere og indrette os.

Bo Bech

Jeg er i gang med at lave PR for min nye opskriftskogebog ’In My Blood’. Jeg har selv alle kasketterne på – fra at få ideen, til at få den ud i verden og til at den nu eksisterer. Jeg har også selv fotograferet bogen. Jeg vil gerne bo et nyt sted i New York, så jeg ringer til Signe fra Space, de har designet 11 Howard Hotel, hvor jeg booker et værelse. Jeg går ind på mit kontor som ligger i baggården, åbner min computer. Jeg får mellem 40-60 mails om dagen og får dem ekspederet. Jeg går rundt og sludrer med medarbejderne, dagen folder sig ud, og man ved aldrig hvad der sker.
16:30

Jeg kan høre at køkkenet samles, og at der vaskes ned. Jeg klæder om til kokketøj og sætter mig i restauranten, hvor der er dækket op til personalemad. Vi er 23 mennesker der i dag spiser bagt torsk asian style, masser af soja, lime, sesam, ingefær, grøntsager og glasnudler. Derudover er der bouillon til, så man selv kan vælge rammen eller nudel-style. Vi spiser en halv time og hyggesludrer.
17:05
Mentalt går vi i servicemode og gør os klar til gæsterne kommer.
17:20
Vi holder en briefing ved giraffen (en figur midt i restauranten, red.). Dagens ansvarlige i køkkenet løber aftenen igennem; er der gæster med specialønsker eller allergier og specielle fokuspunkter gennemgås.
Jeg hopper ind og laver en livsstils-orienteret peptalk. Herefter kommer gæsterne, og vi går i gang. Fra 18.30 går det agurk og stormer de næste fire-fem timer. Komfuret er motoren i hele operationen. Uden komfur er der ingen energi.
22:10
Jeg har designet universet på Restaurant Geist, og jeg har den luksusrolle at være en form for en joker. Derfor kan jeg trække mig ud af køkkenet, og jeg spiser med nogle venner før jeg tager til lufthavnen

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *