Skriv for at begynde søgning

KARRIERE Min arbejdsdag Seneste nyt

Min arbejdsdag: Casper Johansson, murer

Casper Johansson, murer

Casper Johansson arbejder som murer i firmaet Carrasco, der er nomineret til Årets Håndværker i kategorien Årets Murer.

Fortalt til Nanna Boye
erhverv.redaktion@minby.dk

05:40
Vækkeuret ringer på Borups Allé. Jeg står altid op 20 minutter før resten af familien, så har jeg lidt fred og ro. Jeg tjekker nyhederne og sætter kaffe over.
06:00
Jeg vækker min kæreste og mine to børn på 6 og 12 år. Min morgenmad er kaffe.
06:30
Jeg er på vej ud ad døren til arbejde. Jeg har ikke så langt på arbejde, firmaet ligger på Kirstinedalsvej på Frederiksberg, men i dag fortsætter jeg direkte ud på en akutopgave.
07:00
Jeg kører ind til lejligheden i Sværtegade, hvor der har været vandskade i badeværelset og vand hos underboen.
07:15
Jeg bærer fliser og værktøj op og gør klar til at blande fliseklæb op. Det skal stå i fem minutter, så jeg smutter ned i 7-Eleven og får endnu en ’buksefortynder’ (kaffe med mælk, red.).
07:30
Jeg har vådrumssikret tidligere, så jeg går i gang med at sætte nye fliser op. En dag med badeværelser er en typisk dag for mig. Det er ikke nogen stor opgave, men jeg kan godt lide at lave badeværelser. Når jeg ikke har radio med, synger eller fløjter jeg. Jeg er som regel i godt humør, og vejret kan ikke spolere mit humør. Jeg kan godt lide at passe mig selv. Når de spiller Metallica, Volbeat og U2 på P3, går det hele meget lettere.
8:30-10:00
Fliserne er oppe. Jeg holder en lille pause, tjekker, at alt er i orden.

Casper Johansson ErhvervKBH Min Arbejdsdag

Murer Casper Johansson, 45 år, er i gang med en akutopgave i Sværtegade. En vandskade skal udbedres i et badeværelse. Der skal vådrumssikres, lægges nye fliser og fuges.
Foto: Dan Møller

facts

NOMINERET TIL ÅRETS HÅNDVÆRKER
/ Casper Johansson, 45 år. Udlært med svendebrev i 1993.
/ Har arbejdet i faget lige siden, heraf 10 år hos Carrasco ApS, der ejes af Martin Carrasco.
/ For fjerde år i træk er firmaet nomineret i Årets Håndværker. Priserne uddeles 5. april i Cirkusbygningen i København.
/ 138 håndværkerfirmaer er nomineret ud fra kundernes tilfredshed på anmeldhaandvaerker.dk

“Jeg kan godt lide at lave badeværelser, men der var en gang, hvor der ikke var så meget smil på læben. Jeg var lige blevet færdig, mester havde tjekket det og var tilfreds, men der må være opstået en misforståelse. Kunden ville have, at fliserne skulle ligge diagonalt. Det var et mønster i sort og hvidt, og jeg måtte hive alle fliser op igen. 

Casper Johansson

Jeg har været ansat i Carrasco i 10 år og er stolt af, at vi er nomineret til Årets Håndværker i kategorien Årets Murer. Det er fjerde år i træk og et stort skulderklap til os alle. Det kan godt gøre mig stolt.
11:00

Det er små fliser – 15×15. De tørrer lynhurtigt, så jeg kan fuge med det samme.
11:30
Jeg kan godt lide at lave badeværelser og se folks smil på læben. Når jeg har lavet noget pænt, og folk smiler, skaber det også glæde i min hverdag. Jeg kan også godt lide at møde en masse vidt forskellige mennesker.
12:00
Nu skal jeg have frokost. Jeg er ikke så god til madpakker, men de har gode pizzaslices lige om hjørnet. I dag skal jeg have en med skinke og champignon. Jeg skal holde formen, så jeg spiser kun ét stykke.
12:30
Vi er fire murersvende og to lærlinge i firmaet. Når jeg er færdig, ringer jeg altid til mester for at høre, om der er andre, der har brug for hjælp. Jeg håber, at de andre er godt med. Det er fredag, og hvis jeg er heldig, kan jeg få tidligt fri.
13:00
På vej hjem kører jeg firmabilen til Genbrugspladsen Bispeengbuen. Jeg gør bilen ren, så den er klar til mandag morgen.
14:30
Murerfaget er sæsonbetonet. Tilbygninger og udendørsrenoveringer er, når frosten er væk, men badeværelser er blevet mit speciale. Fredag har jeg altid fri 14.30, de andre dage kl. 15. Stress har jeg ikke. Jeg har to arme, to ben, og jeg når alt, hvad jeg kan på en dag. Jeg har tidligt fri, det kan jeg godt lide, og det passer meget godt, når jeg er familiefar.

Skriv en kommentar