Skriv for at begynde søgning

KARRIERE Min arbejdsdag Seneste nyt

Min arbejdsdag: Kim Blidorf, filmskaber

Kim Blidorf, filmskaber

Kim Blidorf arbejder som freelance filmfotograf / instruktør eller i virkeligheden bare som filmskaber, for det er et job med mange facetter.

Fortalt til David Foli
erhverv.redaktion@minby.dk

04:40
Telefonen bipper. Jeg slukker den hurtigt, for ikke at vække konen. Normalt er hun oppe før mig, når jeg ikke skal på optagelse, men i dag skal jeg ud og filme solopgang, som er en del af et længere projekt.
5:00
Varmt tøj på. Jeg smider udstyret i bilen – stativ og kamera. Jeg pakker næsten altid udstyret dagen før, hvis jeg skal tidligt af sted. Der er mange ting, der skal huskes. Kamera, optikker, batterier, filtre, kort, monitor, kabler med videre. Hvis der er et større setup, kan det nemt tage en halv dag at pakke udstyr, tjekke det, lade batterier og så videre.
5:20
Ankommer til location. Der er omkring 20 minutter til solopgang. Jeg spiser en banan og drikker lidt vand. En af de kreative fra bureauet ankommer. Det er en lille ting, så det bliver kun os. Normalt er vi flere på optagelse. Vi drøft er en eventuel droneoptagelse, men det blæser for meget i dag, så det må vente.
5:45
Solen står op. Vi filmer det. Der er lidt mange skyer, men vi er heldige, og får et hul på et par minutter, hvor den virkelig bryder igennem. Vi får det, vi skal bruge.
7:15
Spiser morgenmad med konen og børnene. Mest med børnene, mens min kone gør sig klar til job. Vi spiser næsten altid morgenmad sammen. Det er en god start på dagen. Den starter med morgenmad og slutter med aftensmad. Fællesspisning er vigtigt i vores familie.
7:45
Familien ud af døren. Min kone afleverer i dag. Jeg har et møde inde i byen klokken 9.30. Jeg prøver at undgå møder i København før klokken 9.30 på grund af trafikken. Hvis jeg er nødt til at være i København klokken otte, hvor trafikken er værst, udnytter jeg altid tiden i bilen med enten telefonmøder eller podcasts. Jeg hører en del podcast om filmproduktion – både teknik og æstetik. Der er mange ting at holde sig up-to-date med. Nogle gange kører jeg faktisk en del tidligere, hvis jeg for eksempel skal optage i centrum, hvor parkering efterhånden er tæt på umulig. Så kan jeg godt ankomme en til to timer før, og så lave lidt arbejde i bilen. Jeg er desværre nødt til at have bilen med på job, for enten skal jeg have udstyr med, og hvis jeg har møder, så skal jeg tit hente noget udstyr eller lign. Det er det, jeg skal i dag.
9:30
I møde. God kaffe – han er en ægte entusiast. Vi kigger på noget kameraudstyr først, og nørder lidt. Det er en stor del af fotografjobbet. Agendaen er egentlig et pitch fra min side omkring et nyt setup, jeg er ved at starte op, der blandt andet skal beskæftige sig med strategiskrådgivning i forbindelse med erhvervsmæssige filmproduktioner

Kim Blidorf er oprindelig uddannet manuskriptforfatter, men arbejder i dag mest som filmfotograf / shootingdirector på filmprojekter for større danske virksomheder og produktionsselskaber.
Foto: David Foli.

facts

KIM BLIDORF
/ Kim Blidorf er 36 år og uddannet fra European Film College i 2000 og desuden fra Den Danske Filmskole i 2003.
/ Kim Blidorf har arbejdet med film siden han gik i folkeskolen, hvor han startede i praktik i Dansk Special Effekt Service, der producerer fysiske effekter til film.
/ Siden 2005 har Kim Blidorf arbejdet mere målrettet som fotograf / instruktør på dokumentar, reklamefilm, tv- og virksomhedsproduktioner af forskellige slags.
/ I dag arbejder Kim Blidorf en hel del med storytelling i korte formater til web, med f.eks. brandingfilm, content marketing – film og reklame – og desuden udvikling af nye produktionsstrategier indenfor området.

Jeg arbejder en del med content marketing og corporate branding, og med et større og større behov for at kommunikere gennem film i de enkelte virksomheder, er der også opstået et større behov for rådgivning. Før var tendensen, at man gik ud og bestilte en enkelt film, og så var det det. I dag er der mange, der har brug for at producere film løbende – små og store produktioner, så det er blevet vigtigere med en fast samarbejdspartner. Jeg er færdig med pitchet. Vi snakker lidt frem og tilbage om konceptet. Han virker umiddelbart interesseret.
11:15
Jeg henter en ny lampe hos en leverandør. Den skal bruges om en uges tid, så jeg skal have den med hjem, og lære den at kende. Man er nødt til at kende sit udstyr til mindste detalje. Jeg skal lave et par tests, inden optagelserne. Det er en lampe, der både skal bruges til video og stills, så jeg er spændt på, om den holder, hvad den lover.
12:30
Frokostmøde hos en stor virksomhed i Roskilde. Mødet starter klokken 13, men de har heldigvis budt på frokost inden mødet. Det takker jeg sjældent nej til. En af frynsegoderne
ved at arbejde med film er, at man ofte spiser ude eller får mad på settet. En ulempe i de perioder, hvor man vil forsøge at spise sundt.
13:00
Møde. Vi taler om et par film, der skal produceres i løbet af de næste to måneder. Det er vores første møde, så det handler mest om, at få lavet en analyse af behovet, få forventningsafstemt, og virkelig forstå virksomhedens dna, kommunikationsstrategi, mission / vision og så videre, som forberedelse til et opfølgende møde, hvor vi snakker idéer. Vi afslutter mødet med at kigge på nogle locations på deres site, som vi måske skal anvende til optagelserne. Jeg tager et par billeder, og får en idé om, hvor solen er hvornår.
15:20
Tilbage på kontoret derhjemme. Jeg går noget af materialet igennem fra i morges. Jeg uploader det til bureauet sammen med noget andet, som vi har optaget forinden. Min mor kommer med børnene og jeg tager en pause, for at høre om deres dag, og vi ser lidt film sammen.
18:00
Aftensmad og så børneputning.
22:45
Jeg chatter med en filmproducer i Indien, som producerer animation til en film, jeg er producer på. Vi taler som regel sammen om aftenen eller tidligt om morgenen på grund
af tidsforskellen. Tidsforskel i den slags samarbejder betyder faktisk en del mere, end man lige regner med. Det kan være svært at opretholde et fornuftigt tempo i projektet.
23:10
I seng. Jeg tjekker mine mails, og LinkedIn på telefonen. Jeg prøver at undgå film før jeg skal sove, selv om det er svært. Jeg lytter lidt til – det bliver vist kun et par minutter – en roman af Elmore Leonard, før jeg falder i søvn.

Skriv en kommentar