Skriv for at begynde søgning

KARRIERE Min arbejdsdag Seneste nyt

Min arbejdsdag: Maja Christoffersen Holm, beklædningshåndværker

Maja Christoffersen Holm, beklædningshåndværker

Maja Christoffersen Holm syr dommerkapper og kammerherre-uniformer.

Fortalt til Martin Sørensen
erhverv.redaktion@minby.dk

06:30
Bliver jeg vækket af min telefon, jeg snoozer en enkelt gang.
06:45
Jeg står op og efter et bad, spiser jeg morgenmad. I dag har jeg lyst til tykmælk med mysli, og jeg drikker vand til, for jeg har aldrig drukket meget kaffe, og her under min graviditet holder jeg mig til en enkelt kop kaffe om dagen. Jeg bor alene i min lejlighed og tænker tit tilbage på dengang i 2001, hvor jeg blev rådet til kun at kigge efter lejligheder med altan. Det er jeg meget glad for, at jeg lyttede til dengang.
07:50
Cykelturen til arbejdet tager kun fem minutter – det er luksus. Som den første der møder ind, slår jeg alarmen fra og kort tid efter ankommer min kollega Claus, der er sælger. Claus og jeg har arbejdet sammen før i et andet firma og i dag vender vi om der skal tre eller fire snore på uniformsærmerne til DFDS-ordren.
09:45
Kommer resten af personalet og butikken åbnes. Jeg har længe været i fuld gang på værkstedet, hvor jeg har en hel ’vognpark’ af forskellige symaskiner.
10:10
Jeg har fået sendt en dommerkappe fra Højesteret. Kappen er godt slidt, så jeg måler den igennem og laver et mønster og derefter kan jeg klippe en ny kappe, som skal syes. Jeg er vild med min Kai-saks, som jeg har fået i svendegave og gemmer den i en skuffe, når jeg forlader værkstedet. Det er en saks, der kan holde hele livet.
10:58
Min kollega Ning møder ind. Jeg sætter hende til at sy indsnit i en skjorte og bagefter hjælper hun mig med nogle bukseoplægninger.

Foto: Martin Sørensen

facts

MAJA CHRISTOFFERSEN HOLM
/ Maja Christoffersen Holm er 39 år. Født i Odder, kom til København i 2001 uddannet beklædningshåndværker med speciale i kjoleskrædderi.
/ Har arbejdet som skrædder på bla. Århus Teater, Det Ny Teater samt på Det Kongelige Teater.
/ Bacher åbnede første gang i 1897 på Christianshavn.
/ Bacher har 48 ansatte og er i dag det største firma indenfor uniformer og arbejdsbeklædning i Danmark.

“Jeg er vild med min Kai-saks, som jeg har fået i svendegave og gemmer den i en skuffe, når jeg forlader værkstedet.”

Maja Christoffersen

11:45
Jeg bliver kaldt ned i butikken, hvor en politiker skal have lavet en forandring i et nyt jakkesæt. Jeg kender ham, han er flink. Jakken skal syes ind, så jeg sætter nåle i, inden jeg haster tilbage på værkstedet.
12:25

Det er frokosttid. Jeg spiser en æggemad, lidt tomat, agurk og peberfrugt.
12:50
Mailen bliver tjekket og her ligger en positiv mail fra en kammerherre, der er glad for det arbejde, jeg har lavet med at tilrette hans uniform – det gør mig glad.
13:05
Jeg skal sy guldstriber på ærmerne på en kaptajnsuniform til Mærsk. De er 14 mm. brede og guldbåndene kommer fra en fabrik i Lyon i Frankrig. De indeholder lidt ægte guld og får en flot patina med tiden.
14:45
Jeg cykler til min første fødselsforberedelse på Christianshavn. Til december venter jeg mit første barn. Det er et ønskebarn for mig, som jeg har valgt at få alene.
17:20
Min løbeveninde Rikke skal være med til fødslen. Vi mødes på en cafe og jeg fortæller om fødselsforberedelsen. Nu drikker jeg dagens første og eneste kaffe, en cortado.
18:05
På hjemvejen handler jeg ind i min lokale Netto, for det skal være nemt og hurtigt. Hjemme i lejligheden hører jeg Liga på P3. Jeg kan godt lide at følge med i sportsbegivenheder.
22:00
Jeg ser TV2 Nyhederne, men slukker hurtigt for at gå i seng og læse i min bog ”På kanten af evigheden” Jeg elsker Ken Folletts bøger. Denne her er på 1100 sider, og jeg er desværre næsten færdig med bogen, så jeg rationerer lidt for at trække glæden ud.
22:55
Bogen lægges væk og lyset slukkes.

Skriv en kommentar