Skriv for at begynde søgning

KARRIERE Min arbejdsdag Seneste nyt

Min arbejdsdag: Mark Backhausen, ejendomsmægler

Mark Backhausen, ejendomsmægler

Mark Backhausen er medejer i ibo erhvervs-ejendomsmæglere, der netop har haft
generationsskifte.

Fortalt til David Foli
erhverv.redaktion@minby.dk

06:45
Vækkeuret ringer første gang, men bliver hurtigt snoozet. Badeværelset er alligevel ikke ledigt, for min dejlige kone, Helle, er ved at gøre sig klar til at tage på arbejde. Efter to snoozninger mere springer min boxer, Lopez, op i sengen for at kysse go’ morgen. 34 kilo hund siddende på blæren får mig endelig op.
07:00
Efter bad og barbering spiser jeg Havrefras og læser avisen. Bagefter smører jeg to rundtenommer til madpakken. Ingen stor kulinarisk oplevelse, men det er også bare
brændstof til maskinen. Når jeg har børstet tænder og sørget for at Lopez har det godt, kører jeg fra Vangede.
08:00
Jeg møder ind på kontoret i Herlev med et højt ’Go’ morgen!’. PC’en bliver tændt, og jeg begynder at tjekke og besvare mails. En kop te mere ryger indenbords.
09:00
Jeg kører til møde med en potentiel lejer til et af flere lejemål ibo har
i erhvervsparken Baldersbuen i Hedehusene. Det er stadig tidligt på formiddagen, så jeg skruer op for Magtens Korridorer på bilanlægget. God musik giver et boost og får morgentrafikken til at glide nemmere.
09:15
Jeg ankommer som sædvanligt et kvarter før kunden, så jeg kan gå en runde og sørge for at alt er pænt: Åbner vinduer og lukker frisk luft ind, tømmer post og reklamer, tænder lys. Kunden, Jens, som har en IT-virksomhed, der skal udvide, ankommer sammen med to ansatte. Jeg viser rundt og fortæller bl.a. om den lokale lejerprofil. Det betyder meget, hvem der bliver ens nye naboer, og det ved jeg alt om, for jeg har lejet ud her i området siden 1998.
09:45
Jens har set ejendommen, og vi aftaler at skrives ved, når han har fået vendt dagens indtryk. Jeg har altid et par ekstra nøgler med i baglommen til et alternativt lejemål, hvis matchet ikke er der 100 pct., men det fik jeg ikke brug for i dag. Jens virkede meget positiv. Efter han er kørt, bliver jeg tilbage i Baldersbuen for lige at tjekke op på andre lejemål vi har her.
10:30
På køreturen tilbage passerer jeg de mange lange, brede beplantningsarealer langs vejen og ruller vinduet ned. Hensigten i byplanlægningen var oprindeligt, at man ville gemme de firkantede erhvervsejendomme lidt væk bag træer og buske, men sidegevinsten er, at i maj måned springer et hav af syrener ud og forærer alle trafikanter en duft oplevelse, som kan give de fleste blomsterhaver baghjul. Vestegnen er grønnere end sit rygte og det er en dejlig strækning at køre i forårssolen. Når man som jeg kører ca. 20.000 km om året på Sjælland, ved man hvilke ruter der er særlige.

Mark Backhausen fra ibo har fart på, både i løbet af arbejdsdagen, men også efter arbejde, hvor speederen trykkes i bund.
Foto: David Foli.

facts

MARK BACKHAUSEN
/ 53 år uddannet advokatsekretær, ejendomsmægler og valuar.
/ Medejer og ejendomsmægler MDE i ibo Erhvervs- Ejendomsmæglere (Herlev) siden 1994.
/ Ibo erhvervs- ejendomsmæglere blev stiftet i 1979 og er en trippel A Bisnode erhvervs-ejendomsmægler med stort udbud af lejemål og bygninger til salg på hele Sjælland – navnlig Vestegnen og ved den kommende letbane.
/ Ibo har netop haft generationsskifte i virksomheden og ledes i dag af Dorte Thieme og Mark Backhausen

10:45
Jeg er tilbage i ibo og tjekker mails igen. Der er tikket en ind fra Jon, der er senior product manager hos Radiometer. Han spørger til bindingsperiode og formulering på en ekstern lejekontrakt på et 800 kvadratmeter stort lager. Jeg ringer ham op og vi drøfter de juridiske og praktiske muligheder. Kontrakten er 39 sider lang, så det er en lidt længere, dybdegående samtale. Efter opkaldet skriver jeg et resume og mailer det til ham med det samme.
12:30
Det er blevet frokosttid og jeg spiser mine klemmer i ibo’s køkken, mens jeg skimmer de vigtigste erhvervsnyheder. Jeg runder af med at tjekke motorsport-nyheder og sidste nyt om Kevin Magnussen i Formel 1.
13:00
Telefonen ringer, det er Jesper som har et stort smedefirma. Han er anden generations kunde i ibo, og vi har også hjulpet hans far i mange år. Jesper har brug for rådgivning i forbindelse med en fraflytning og genudlejning. Han spørger, om jeg kan mødes om en time for at gennemgå nogle spørgsmål, han har til lejers juridiske afleveringsforpligtelser?
Egentlig havde jeg planlagt at gennemlæse forslag til ændring af lokalplanen i Ballerup Kommune (erhvervsområdet Hindsgaul er foreslået ændret til boliger og kommunen har bedt mig vurdere byggeretsværdien), men det er ingen akutopgave, så jeg siger ja til at mødes med Jesper.
14:00
Jesper og jeg mødes på udlejningsejendommen i Brøndby. Vi besigtiger lejemålet og drøfter kontrakten.
15:00
Jeg kører direkte til et planlagt møde i Lyngby med kunderne Casper og Ole fra Norsk Elkraft. De har lige købt en ejendom af os. Købet skete i forventning om at den mangeårige lejer på 1. sal ville blive der, men pludseligt blev han opkøbt og opsagde lejemålet. Casper og Ole luft er deres bekymring over, at det ikke er gået som planlagt, men jeg har både solgt og lejet dele eller ejendommen ud tidligere og har allerede interesserede emner klar i ibo’s database, som jeg kan tage kontakt til. Det er en rar fornemmelse at kunne give dem ro på, og de er optimistiske, da vi siger farvel.
Kl. 15:45
Jeg sms’er til Helle, at jeg har fri og kører direkte i Københavns Go
Kart bane for at træne. Weekendens åbningsløb på Jyllandsringen står for døren og jeg skal være i topform til at køre i serien Yokohama 1600 Challenge. Det er noget, jeg som stor motorsportsentusiast og amatør-racer, glæder jeg mig helt vildt til!

Skriv en kommentar