Skriv for at begynde søgning

KARRIERE Min arbejdsdag Seneste nyt

Min arbejdsdag: Mathias Jørgensen, sjakbajs

Mathias Jørgensen, sjakbajs

Mathias Jørgensen arbejder som sjakbajs hos Frederiksberg Forsyning, lige nu arbejder han og teamet med rørlægning på Gammel Kongevej. Deadline er Royal Run med kronprins Frederik.

Fortalt til Nanna Boye
erhverv.redaktion@minby.dk

6:00
Vækkeuret ringer i Vanløse, jeg hopper direkte i tøjet og kører til Stæhr Johansens Vej.
06:30
Jeg får morgenkaffe med chefen. Vi taler kort om dagens opgaver, inden jeg kører videre.
07:00
Jeg møder kollegerne på Gammel Kongevej, hvor vi er i gang med en af Frederiksberg Forsynings største opgaver, udskiftning af de 120 år gamle vand- og gasledninger. Jeg uddelegerer dagens arbejde.
07:15
Gravemaskinerne er varmet op, og dagens arbejde er i gang. Jeg taler meget i telefon, nok 40 gange om dagen. Der er mange spørgsmål til udgravningerne. Jeg bestiller materialer, taler med lastbilchauffører, entreprenører og min chef.
07:30
Jeg taler med en ekstern entreprenør, der skal trække vandrørene.
09:20
Der skal trækkes nye vandledninger, men delene på maskinen er vendt forkert. En reparatør tilkaldes. Tid koster penge, og der er ikke meget, der skal gå galt, før tidsplanen ikke kan holdes.
10:00-11:00
Reparationen tager et par timer, og vi skal arbejde over i dag. Jeg taler med et par folk, der godt kan blive efter fyraften. Det koster mindst fire timer ekstra. Jeg ringer til chefen og laver en afvigerapport til projektlederen.
11:30
Jeg har heldigvis lidt knækbrød og kiks i bilen. Det spiser jeg ind imellem opgaverne. Jeg følger arbejdet intenst i dag. Vi kan jo ikke rykke Royal Run med kronprins Frederik, så vi skal være klar til 11. maj.

Mathias Jørgensen ErhvervKBH Min Arbejdsdag

»Jeg uddelegerer og kontrollerer arbejdet, bestiller varer, laver rapporter og har overblik over arbejdet. En god sjakbajs skal tale pænt og være ærlig og er også med til at tage de lidt dårlige opgaver, som at grave i mudrede huller,« siger Mathias Jørgensen.
Foto: Dan Møller

facts

120 ÅR GAMLE VANDLEDNINGER
/ Frederiksberg Forsyning forsyner Frederiksberg med gas, vand, fjernkøling og fjernvarme samt bortleder regn- og spildevand.
/ Energikoncernen ejes af Frederiksberg Kommune.
/ Mathias Jørgensen er udlært smed, han arbejdede seks år som håndmand i Kamco.
/ Siden 2016 har han arbejdet som sjakbajs hos Frederiksberg Forsyning. Han har 16-17 mand under sig og er i gang med en større opgave. Udskiftning af de 120 år gamle vand- og gasledninger på Gammel Kongevej.
/ Første etape af arbejdet på Gammel skal være klar senest 11. maj, så vejen er klar til kronprins Frederik og Royal Run.

“ Jeg kan godt være hårdt presset og træt i hovedet efter en lang dag, hvor der har været udfordringer i arbejdet, men jeg står aldrig alene. Jeg har gode kolleger omkring mig, som kan deres arbejde, og det betyder meget. En god dag er, når vi har fået løst dagens problemer, også selv om jeg først er hjemme klokken 22.

Mathias Jørgensen

12:00
På grund af maskinfejlen er det en hektisk formiddag, men jeg når også lige at bestille materialer til mandag og forberede en midlertidig vandledning, mens der arbejdes på den nye, permanente hovedledning.
12:30
Det er ikke altid jeg spiser frokost, men jeg kan godt lide kyllingesalaten fra Sund Sult. Den spiser jeg i skurvognen, når jeg har tid. Andre dage spiser jeg, mens jeg er på farten. Det har jeg det også fint med.
13:30
Det er fyraften, men 10 mand bliver. Vi skal bl.a. svejse hovedledningen. Der er mange ting i denne branche, som man ikke kan forudse. Man kan ikke planlægge sig ud af alt. Som sjakbajs kan jeg godt lide de mange forskellige arbejdsgange, der er og bevare overblikket. Jeg får ikke stress, hvis jeg bruger tiden fornuftigt, men mine arbejdsuger kan godt være på 45-50 timer i øjeblikket.
14:00-22:00
Vi arbejder i alt slags vejr, men når det er 15 grader og sol som denne dag, gør det bare noget ved humøret. Vi forbereder den midlertidige vandledning, hovedledningen svejses, samles og skylles igennem. Jeg kan godt lide at arbejde med så mange forskellige materialer, som vi gør. Det er ikke en samlebåndsfabrik, og to dage er ikke ens.
22:30
Jeg er hjemme, tager et varmt bad og finder sofaen. Det var en hård, lang dag. Jeg er træt, og nu er der kun overskud til at zappe lidt tv. Jeg fik løst dagens problemer, vi blev færdige, og jeg sover godt efter en hel dag ude.

Skriv en kommentar