Skriv for at begynde søgning

Min arbejdsdag Seneste nyt

Min Arbejdsdag: Søren Friis, slagtermester

Udskæring af økologiske lam, hjemmelavede frikadeller og en pølse lavet på udbenet kyllingelår er en del af hverdagen i Københavns næstældste slagterforretning . Vi har fulgt slagtermester Søren Friis på en arbejdsdag.

05:30

Telefonen vækker mig. Med alderen er jeg gået fra at være B-menneske til A-menneske, så jeg står op med det samme og sætter kaffe over. Jeg laver friskpresset citronsaft, det er godt at starte dagen med.

06:45

Jeg sætter mig i bilen og kører mod Kødbyen. På vejen kører jeg forbi bager Lise. Der henter jeg friske tærtebunde til vores quichetærter. De dage hvor jeg ikke skal handle, tager jeg min cykel til forretningen.

07:10

I Kødbyen starter jeg i grøntafdelingen. I dag er der friske, hvide asparges, så dem køber jeg et par kasser af. Jeg finder også ramsløg, pynteblomster og nye, danske kartofler, inden jeg går videre til kødafdelingen. Her falder jeg over nogle flotte, franske frilands majs-andebryster.

07:50

Jeg parkerer ved slagterforretningen og læsser varer af. Delikatesse-pigerne møder allerede klokken syv, så de har sørget for, at der er kaffe på kanden. Pigerne er i fuld gang med at klargøre dagens grønt, lave kartoffelretter, friske grønne salater, vegetarretter, smøre sandwich med mere. Vi får hver dag leveret frisk fisk, så det tager jeg imod og tjekker at kvaliteten er, som vi vil have den. Herefter går jeg på kontoret og tæller kassen op fra i går, tjekker mails og får sat ordrer i gang. Jeg lægger også madposer op til ToGoodToGo. Vi er glade for at kunne minimere madspild, samtidig med at vi gør nogle kunder glade.

08:25

Jeg skifter til slagter-’uniformen’ og går i det varme køkken. Jeg bager leverpostejer, ribbenstege, tærter, lasagner og brød. De forskellige stege er ordnet og klargjort aftenen før af vores førstemand, Michael. Jeg forbereder også dagens ret, som i dag er ’Mesters frikadeller med stuvet spidskål og nye kartofler’.

9:15

Alle medarbejdere er mødt ind, så vi samles og spiser morgenmad. Vi taler lidt om hvilke nyheder vi har i butikken. Grillsæsonen er på vej, så vi smager på nogle frisk-pølser, som slagterne i pølsemageriet har lavet.

9:45

Vi gør klar til at åbne butikken. De sidste skilte sættes på varerne, og de varme delikatesseretter og grønne salater bliver anrettet og sat frem. Det er meget vigtigt, at alt ser indbydende ud, så kunderne har lyst til at smage på vores ting. Jeg går en sidste runde og tjekker, at alt ser godt ud.

10:00

Butikken åbner – der er mange kunder fra start.

11:50

Mine medarbejdere kommer ofte med nye gode input. Helle har en idé til en ny salat, som vi smager til og snakker om. Jonas har lavet en ny frisk-pølse ’salsicce del-pollo’, lavet på udbenet kyllingelår, så den er meget saftig. Vi justerer med lidt salvie, og andre krydderier.

12:45

Vejret er godt i dag, så frokosten spises i gården. Jeg spiser som regel frokost med Peter, så vi har tid til at vende produktionsplaner og andre praktiske opgaver i butikken.

13:15

Vi er altid på udkig efter producenter, der har noget på hjerte. Derfor handler vi også med mindre leverandører, der laver kvalitetskød. I dag får vi leveret tre hele økologiske lam fra Varde Ådal. Jeg går i opskæringen og deler kødet i køller, bove og koteletter. Jeg tager nyrer, lever og hjerte fra, da vi har kunder, der meget gerne vil købe dette.

14:30

Jeg går i køkkenet og hjælper med at lave færdigretter. Vi har et stort udvalg. I dag laver jeg 60 portioner Bøf Stroganoff af oksemørbrad, samt tilsvarende kalvefrikassé med friske urter. Det foregår sammen med Bella.

17:30

Vi lukker butikken, og drengene rydder af og gør rent. Jeg tager en runde i vores kølerum og grønt rum. Herefter bestiller jeg varer til næste dag.

18:25

Hjemme sætter jeg mig i haven med min kone Susanne. Vi nyder et glas vin, snakker om dagens oplevelser og skuldrene falder ned.

19:00

Susanne og jeg laver altid mad sammen. Her til aften tilbereder vi fyldt unghanebryst med blomme og gedeost. De får 35 minutter i ovnen, lidt salat og nye kartofler – det er nemt og lækkert.

20:40

Vi går ofte en lille tur i Fuglebakkekvarteret, og i dag går vi forbi og siger godnat til vores barnebarn, Viktor, som bor i nærheden. Herefter er det hjem, til nyhederne i TV.

22:30

Det er sengetid, uret ringer tidligt igen i morgen.

 

Fortalt til Martin Sørensen

erhverv.redaktion@minby.dk

 

Skriv en kommentar