Skriv for at begynde søgning

KARRIERE Min arbejdsdag Seneste nyt

Min arbejdsdag: Simon Olesen, opvarter

Simon Olesen, opvarter

Simon Olesen har mange kasketter på hos Restaurant Palægade, som blev optaget i Michelinguiden i første leveår.

Fortalt til David Foli
erhverv.redaktion@minby.dk

07:15
Det er ved at være en vane, så telefonen når ikke at vække mig. Jeg vågner af mig selv, lige meget om jeg skal på arbejde eller ej.
07:40
Tænder mit tv efter at have dampet badeværelset til med et dejligt varmt bad. TV2 er kanalen, den står på. Jeg skal jo lige se, hvem der laver mad i Go’morgen Danmark.
08:30
Trasker mod metroen otte minutter fra mit hjem i Ørestaden. Hvis der holder en Drivenow tæt ved lejligheden, kan det være jeg hopper i den, så er der lidt mere alenetid.
09:00
Lander i Palægade. Pigerne aka. smørrebrødsjomfruerne sidder – hvis jeg er heldig – med en kop kaffe, inden deres dag starter. Så kan jeg lige sidde og hygge lidt med dem. Der er jo nok en historie eller to, der skal tales om. “Pigerne aka. smørrebrødsjomfruerne sidder – hvis jeg er heldig – med en kop kaffe, inden deres dag starter. Så kan jeg lige sidde og hygge lidt med dem. Der er jo nok en historie eller to, der skal tales om.
09:30
Nu begynder min arbejdsdag for alvor. Jeg placerer mig foran computeren, hvor der forhåbentligt er masser af mails, der skal besvares og regnskab, der skal ordnes.
10:45
Pigerne har sat frokost klar, så der er dækket op i restauranten til os alle sammen. Vi er normalt 12-14 personer på arbejde hver dag, så der bliver hygget inden en travl dag.

Simon Olesen kalder sig opvarter hos Restaurant Palægade. Den titel dækker over medejer, restaurantchef og sommelier.
Foto: David Foli

facts

MICHELINGUIDE I FØRSTE HUG
/ Simon Olesen er født 15. december 1984 i Seest ved Kolding, søn af Dorthe og Lars Juhl Olesen, restauratør og vognmand. Uddannet tjener og sommelier i Spanien.

/ Opvarter på Palægade, det betyder medejer, restaurantchef samt sommelier sammen med mangeårig ven og kollega Rasmus Amdi.
/ Palægade åbnede 17. maj 2016. Optaget i Michelinguiden allerede første år.
/ Restaurant Palægade har 26 ansatte.

11:30
De første gæster ankommer, og de kommer så i en strøm (stor eller lille) indtil klokken 15.00, hvor køkkenet lukker for frokosten.
16:30
Så er der aftensmad. Nu er pigerne taget hjem, så det er aftenholdet; vi nyder pausen og maden med.
17:10

Vi gør de sidste ting klar til aften- rykket, tjekker toiletterne, dæmper lyset lidt og finder aftenkort frem.
17:40
Vi briefer sammen med kokkene, ser hvem vi får besøg af i løbet af aftenen, og om der skulle være nogle ekstra ting på menuen. Man ved aldrig, om der er kommet noget spændende ind ad køkkendøren.
18:00 – 21:00
Gæster ankommer. Her i sommervarmen kommer gæsterne lidt senere end på vinterdagene, så aftenen er lidt længere, men også dejlig.
22:30
Nu er al mad serveret, og de fleste gæster sidder med kaffen. Det betyder også, at jeg vender næsen imod metroen og hjem til Ørestad. Inden da bruger jeg lige fem-ti minutter på computeren for sidste gang. Normalt er der ikke noget, der ikke kan vente til dagen efter, men jeg kigger lige.
23:00
Sofaen har savnet mig hele dagen, så den bruger jeg lige ti minutter på at pleje. Man skal lige have fødderne op lidt efter en lang dag. Roen skal indfinde sig i kroppen, inden man hopper i køjen. Det er nemmest med et varmt bad.
00:30
Siger jeg godnat.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *