Skriv for at begynde søgning

KARRIERE Min arbejdsdag Seneste nyt

Min arbejdsdag: Thorbjørn Wiberg, kranmand

Thorbjørn Wiberg, kranmand

Thorbjørn Wiberg arbejder for BMS A/S, der er Skandinaviens førende virksomhed inden for udlejning af kraner og lastbillifte.

Fortalt til David Foli
erhverv.redaktion@minby.dk

04:50
Vækkeruret ringer. Jeg står altid op 70 minutter, før jeg møder. Jeg hopper i tøjet, smører min madpakke og er ude af døren.
05:30
Jeg møder en halv time før og drikker seks kopper kaffe, mens jeg tager en snak med mine kollegaer om, hvad dagen byder på. Mine arbejdsopgaver er meget forskellige, derfor er ingen dage ens. Det er som regel først dagen før, at jeg ved, hvad jeg skal lave dagen efter.
06:00
Jeg pakker bilen til opgaven. Bilen er en fire-akslet Volvo med lastbilmonteret kran 92 tons meter. Jeg indsætter mit førerkort, som registrerer al min kørsel og min arbejdstid, så jeg ikke overskrider de tilladte arbejdstimer bag rattet. Der skal være styr på sagerne, og i mit arbejde går sikkerhed forud for alt.
06:45
Bilen er klar, og jeg kører afsted mod kunden, som i dag er placeret i Københavnsområdet. BMS har kunder overalt, nogle gange går turen til Sverige, nogle gange til Næstved. I dag skal jeg til Herlev Sygehus.
07:10
Jeg møder kunden på byggepladsen. Jeg har en truck med på ladet, som først skal hejses af bilen for derefter at få noget hospitalsudstyr ind i selve bygningen.
11:20
Færdig i Herlev. Jeg kigger på iPaden. Jeg har fået en opgave på Frederiksberg.

»Min kranbil er en stor værktøjskasse. Intet kan forbavse mig, når jeg kommer ud til en kunde, og jeg har redskaberne til det hele,« siger Thorbjørn Wiberg.
Foto: David Foli.

facts

THORBJØRN WIBERG
/ Thorbjørn Wiberg, 40 år, arbejdet siden 2006 hos BMS

/ BMS står for Byggeriets Maskin Stationer og blev stiftet i 1953
/ BMS er verdens 12. største kranvirksomhed målt på tonsmeter
/ Virksomheden råder i Danmark over 200 kraner og 75 lastbiler, fordelt på afdelinger i hele landet

Jeg skal sætte Dirch Passer på plads, eller i hvert fald en to en halv meter høj bronzeskulptur af Dirch Passer.
11:42
Jeg henter skulpturen på Østerbro hos stenhuggeren. Den bliver pakket helt ind i plastik, så ingen kan se, hvad det er. Jeg får Dirch på bilen og kører ud til Frederiksberg. Min kranbil er en stor værktøjskasse. Intet kan forbavse mig, når jeg kommer ud til en kunde, og jeg har redskaberne til det hele.
12:15
Snupper en bid mellem opgaverne. Leverpostej og spegepølse. Klassisk.
14:30
Dirch er afleveret, kunden er glad. Nu går turen tilbage til hovedkvarteret. Mine arbejdsdage er som regel mellem otte og ti timer. Det kommer til at passe meget fint i dag.
14:45
Når jeg er tilbage på pladsen, er der en række ting, der skal ordnes. Bilen tankes og bliver eventuelt også vasket. Alt materiel ordnes og det gøres klar til næste dag. Det er fast rutine, og det er en fin måde at lande dagen på. Derudover går vi hos BMS meget op i at have styr på tingene.
15:30
Dagen er ved at være forbi, jeg kan se på opgavelisten, at i morgen skal jeg flytte en syv ton tung rulletrappe ud af Tårnby Station. Det er en sjov og udfordrende opgave, lidt lige som at male en tre-værelses lejlighed gennem brevsprækken

Skriv en kommentar