Skriv for at begynde søgning

Byggeri og Byudvikling Seneste nyt

Mister millionomsætning: Metro bremser udeservering

Årets vinbar 2018, Pasteur, forventer en nedgang i omsætningen på op til to millioner kroner, når Metrocityringen åbner. Der skal nemlig være cykelparkering, hvor vinbaren tidligere havde udeservering.

I den lange og varme sommer anno 2018 blev det populært at sidde ude foran Vinbar Pasteur på Trianglen på Østerbro og nyde dråberne fra stedet, der blev kåret til årets vinbar i fjor.

Det kommer måske ikke til at ske den kommende sommer. I hvert fald ikke i samme omfang. Der skal etableres cykelstativer foran vinbaren i tilknytning til den kommende metrostation på Trianglen. Det vil betyde en nedgang for Pasteur.

»Det vil betyde op til to millioner kroner i tabt omsætning,« siger Gustav Vilholm og understreger, at beløbet afhænger af vejret, og det kan som bekendt være meget forskelligt fra år til år.

Tiltrængt med udeliv

Dels betyder den mindre omsætning færre arbejdspladser, og dels bliver en mulighed for at nyde byen frataget københavnerne, som sidste år i stor stil sad uden for med vinen på Trianglen.

Ifølge Gustav Vilholm var der omkring 60-80 udendørs gæster på en sommeraften.

»Besøgstallet hos os viste, at det var tiltrængt, og her er sol hele eftermiddagen og om aftenen. Udelivet burde være i kommunens interesse, men de er åbenbart ligeglade,« siger han og nævner, at han da har forståelse for, at der skal være cykelparkering ved metroen.

»Jo, det skal der være plads til, og jeg glæder mig også til, at metroen kommer. Men der skal opføres hundredevis af cykelparkeringspladser på Trianglen, og det er 10 af dem, som skal være her. Det stinker af en skrivebordsberegning,« mener han.

Puslespil med mange brikker

Tilladelse til udeservering gives et år af gangen, men Pasteur fik allerede i løbet af i fjor at vide, at det skulle fjernes i løbet af 2018.

Det blev dog til en udsættelse fra september til oktober, men udgangspunktet har dog været, at der ikke skal være udeservering i 2019.

Der bliver der dog formentlig mulighed for det i mindre omfang.

»Den historiske plakatsøjle på Trianglen viste sig ikke at kunne flyttes. Den lejlighed benyttede forvaltningen til at friholde et mindre areal, så der trods alt kan blive plads til lidt udeservering, om end det ikke bliver i samme skala, som vinbaren har haft til rådighed tidligere,« siger Hans Christian Karsten, vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Han nævner, at det er noget af et pusespil at få plads plads til alle ting omkring Trianglens infrastruktur, både cykler, busholdepladser og plakatsøjle.

Det gør, at et lille område som det på Trianglen, også er afgørende. Hans Christian Karsten oplyser, at kommunen overtager arealet fra Metroselskabet om to år, og til den tid kan kommunen beslutte, om der skal være plads til mere udeservering igen.

Af Thomas Frederiksen

erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar