Skriv for at begynde søgning

NAVNE Portrætter

MØD EN PROFIL: Direktør Martin Skou Heidemann

Administrerende direktør og grundlægger af Skou Gruppen, Martin Skou Heidemann, ved, hvad der skal til for at overleve i byggebranchen, hvor selv store firmaer kan have svært ved at klare den. Byggevirksomheden er netop kommet ud med et rekordregnskab for tredje år i træk.

Det handler om at have de rigtige mennesker ansat. Mennesker, man kan stole på, som føler sig værdsat, og som får mulighed for at udvikle sig. Det er ifølge Martin Skou Heidemann en af de vigtigste faktorer, når det kommer til at overleve i byggebranchen.

»Den korte forklaring på, hvad vi gør rigtigt, er, at vi er dygtige. Vi gør os umage hver dag, fordi de folk, der er ansat her, brænder for det og udvikler sig. Folk, der er her, kan bare meget mere hver især, end de kunne for fem år siden, og det er til stor glæde for os,« siger direktøren, der grundlagde Skou Gruppen for 15 år siden.

»Det er vigtigt, at man har de rigtige håndværkere, at du kan stole på de mennesker, der går derude og slår søm i. At de laver dét, som vi har aftalt og i den kvalitet, som vi har aftalt. Vi har fundet ud af, at det er en rigtig god ide at holde på håndværkerne, så der bliver et tillidsforhold i mellem os, og vi er rigtig glade for dem, vi har ansat hos os,« siger han.

Alle vil have en bid af København

Han forklarer, at konkurrencen om opgaverne i branchen er benhård for selv de store firmaer.

»Der er mange nystartede firmaer, og det gør, at priskonkurrencen er enormt hård. Der er firmaer fra provinsen, der kommer til København og prøver at erobre opgaver. Man får ikke noget som helst forærende. Selv dér, hvor man føler, at man har en rigtig god relation til en eller anden bygherre i en eller anden kommune, så får man pludselig, nærmest med en dags varsel, at vide, at man er ude, fordi nu vil de bruge et firma fra Odense. Sådan er det bare i byggebranchen, så man skal gøre sig umage hver eneste dag, » siger Martin Skou Heidemann, som tilføjer, at de er blevet dygtige til især renoveringsopgaver for det offentlige.

Forskellighed er en styrke

Det kan da også ses på omsætningen. Byggevirksomheden er netop kommet ud med et rekordregnskab for tredje år i træk med en overskudsgrad på otte pct.

Ifølge Martin Skou Heidemann hænger succesen også sammen med, at virksomheden har en stærk partnerkreds med forskellige styrker og personligheder.

»Det er skægt, at folk, der er så forskellige, er enige om, hvordan man driver en virksomhed fremad. Hos nogle af vores konkurrenter ser man, at der er specielt én meget stærk leder, som ligesom bestemmer retningen over alle andre, som går i takt efter, hvad vedkommende siger. Sådan er det ikke hos os. Hos os er der meget stor dialog om, hvordan tingene skal foregå. På det punkt tror jeg, at vi nogle gange er et skridt foran de andre i kraft af, at vi har haft et stort antal meget forskellige folk med et stort gåpåmod,« siger direktøren.

Skou Gruppen beskæftiger 145 ansatte, dækker hele Storkøbenhavn og har hovedkontor i Hørsholm.

Af Julie Stougaard

erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar