Skriv for at begynde søgning

KARRIERE Seneste nyt

Ny jobplatform: Gav 1.000 kunder på ét år

Mange brancher kan nikke genkendende til, at det er svært at skaffe den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft. Hvis man som firma ikke har et kendt brand, kan det være svært at tiltrække de rette medarbejdere. Det er noget, som kan mærkes hos it-virksomheden Matchwork, der står bag Ofir.dk og andre rekrutteringsportaler.

Men det nye jobsøgningsværktøj Brandero, som Matchwork lancerede sidste år, har givet medvind på jobfronten. Den nye platform har på et enkelt år fået 1.000 kunder.

Firma fortæller selv

Brandero er et selvstændigt ansøgersite, der lægges i forlængelse af kundens eksisterende hjemmeside. Her får virksomheder mulighed for at fortælle om fordelene ved at arbejde netop hos dem.

Pelle Svane Jakobsen, marketingchef i Matchwork fortæller:

»Mindre virksomheder tiltrækker alt for få kandidater, fordi de ikke forklarer, hvordan det er at arbejde hos dem – lige fra frokostordning til højtflyvende visioner. Med Brandero får de et udstillingsvindue, hvor de nemt kan brande sig over for potentielle medarbejdere. Vi har faktisk udkonkurreret os selv, for Brandero giver cirka 25 pct. flere ansøgere til en stilling, end hvis man udelukkende bruger Ofir.dk.«

Matchwork hjælper virksomhederne med at udarbejde billeder, tekst og medarbejderudtalelser til Branderositet, så virksomhedens indhold ser informativt og indbydende ud.

Brandero henvender sig automatisk til relevante personer via jobportaler og sociale medier, og brugerne behøver derfor ikke at promovere sitet selv.

Samtlige ansøgninger og CV’er bliver gemt i en central database, så kunderne undgår problemer med persondataordningen ved at have ansøgeroplysninger liggende på mail.

20 ansøgere på en uge

Brancheorganisationen SMVdanmark har lavet en undersøgelse, der viser, at 38 pct. af små og mellemstore virksomheder er begrænset eller meget begrænset af manglen på arbejdskraft. I 2013 var det tal 14 pct. af de adspurgte.

Hos elektrikerfirmaet Ditlevsen & Skov i Hvidovre havde man også problemer med rekrutteringer, men fandt løsningen ved at begynde at bruge et Brandero-site.

»Vi havde simpelthen for meget at lave og rigtig svært ved at hente kvalificerede elektrikere ind. Jeg fandt Brandero og kunne rigtig godt lide, at vi fik mulighed for at udfolde os og forklare grundigt om vores arbejdsplads og vores værdier. Vi løser nogle lidt mere udfordrende opgaver, og ville derfor gerne pirre nysgerrigheden hos de dygtige elektrikere. Og til det formål er Brandero perfekt,« siger Carsten Skov, direktør.

facts
BRANDERO
Matchwork blev stiftet i 1996 og er specialister i at levere komplette it-systemer til jobsøgning
Matchwork står blandt andet bag Ofir.dk og nu også Brandero
Brandero.com giver små og mellemstore virksomheder mulighed for at brande sig selv i et professionelt setup

Af Heidi Engelund

erhverv.redaktion@minby.dk

 

 

Skriv en kommentar