Skriv for at begynde søgning

Byggeri og Byudvikling

Ny ø er på vej ved Nordhavn

Kronløbsøen bliver skabt som en nyetableret og attraktivt beliggende ø i Indre Nordhavn. Øen vil komme til at rumme 233 boliger. Arkitekterne har hentet inspiration fra Møns Klint.

Lynetteholmen var den helt store plan, som blev lanceret sidste efterår for en ny ø mellem Nordhavn og Refshaleøen.

Den skal være to millioner kvadratmeter og på langt sigt kunne huse omkring 35.000 indbyggere. Senere kom det frem, at der også skal skabes øer i vandet ud for Avedøre.

Nu er der en ny ø, som skal se dagens lys de kommende år. Kronløbsøen bliver skabt som en nyetableret og attraktivt beliggende ø i Indre Nordhavn. Øen etableres i Kronløbsbassinet mellem Sundmolen og Århusgadekvarteret, der begge er under udvikling.

Øen vil bestå af 233 boliger, der bliver opført i et seks-etagers byggeri formet som en karré med seks bygningskroppe rundt om et gårdrum. Arkitekternes inspiration stammer fra Møns Klint.

Desuden etableres der to pladser – ’Klinten’ og ’Kysten’ ned til vandet på øen, oplyser By & Havn i en pressemeddelelse.

Under byggeriet – det vil sige under vandet i havnebassinet – vil der være en parkeringskælder i fire etager med plads til 1.100 biler. Den nye ø bliver forbundet af tre broer og en tunnel, som gør øen til en naturlig del af resten af Nordhavn.

Placeringen i Kronløbsbassinet betyder, at der dannes et såkaldt ’lommevandrum’ mellem øen og Stubkaj med plads og mulighed for vandaktiviteter. Bag det storstilede projekt med en værdi på 1,1 mia. kroner står projektselskabet Kronløbsøen Projekt P/S, som består af By & Havn (50 pct.), PensionDanmark (40 pct.) og Nordkranen (10 pct.).

Administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro, siger i pressemeddelelsen:

»Kronløbsøen er med til at færdiggøre visionen for Århusgadekvarteret, som en bydel med kanaler og broer. Øen vil danne ramme for både velbeliggende, bæredygtige boliger, et stort parkeringsanlæg og detailhandel, som både beboerne i Århusgadekvarteret og på Sundmolen vil nyde godt af.«

Byggeriets stueetage er tiltænkt erhverv som enten butikker, cafeer eller restauranter. Boligerne er ejerlejligheder, de bliver mellem 50 og 200 kvadratmeter og får alle mindst én altan.

I det samlede projekt vil boliger udgøre 24.500 kvadratmeter, erhverv 500 kvadratmeter, boligkælder 5.000 kvdratmeter og parkeringskælder 33.000 kvadratmeter.Projektet begyndes til sommer og forventes at stå færdigt i slutningen af 2023. Projektet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og COBE samt tegnestuen STED, der står for landskabsarkitekturen.

Af Thomas Frederiksen

erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar