Skriv for at begynde søgning

Branchenyt Byggeri og Byudvikling Seneste nyt

Nye regler sikrer private bade i skurvognen

3F, Dansk Byggeri og beskæftigelsesministeren er blevet enige om nye regler for indretning af skurvogne, som skal sikre ordentlige forhold for begge køn.

En dør i stedet for et forhæng – og tilmed en dør der låses, når man bader i skurvognen, det bliver et krav til alle nye skurvogne fra 2021. Det er resultatet af en ny aftale om indretningen af nye skurvogne som 3F, Dansk Byggeri og beskæftigelsesministeren er blevet enige om.

De nye regler kommer efter, at murersvenden Mette Schak Dahlmann, der blandt andet sidder med ved bordet i Byggeriets Kvinderåd og er en kendt forkæmper for ligestilling i skurvognen, har gjort opmærksom på, at mange skurvogne mangler en dør, man kan låse, når man klæder om eller hopper under bruseren.

Ministerros til Murer Mette

Mens man i Dansk Byggeri tidligere ikke har opfattet de eksisterende badeforhold i skurvognene som problematiske for deres medlemmer, så er beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen rask med ros til Mette Schack Dahlmann for at have kæmpet for sagen.

»Jeg er glad for, at vi kunne blive enige om denne forbedring, og jeg vil gerne takke 3F og Dansk Byggeri for nogle konstruktive møder og for et godt stykke arbejde. Der skal være plads til begge køn i skurvognen, fordi der heldigvis arbejder både kvinder og mænd rundt om på landets byggepladser, og så skal det selvfølgelig være sådan, at man kan låse døren, når man f.eks vasker sig efter dagens arbejde. Jeg vil også gerne rose Mette Schak Dahlmann, som jo er årsagen til, at vi har taget det her op. Det viser heldigvis, at det nytter at gøre opmærksom på et problem,« siger ministeren i en pressemeddelelse.

Foruden et afslåst baderum skal de nye skurvognene fra 2021 også have køleskab og tørreskab.

Træder i kraft fra 2021

Reglerne træder i kraft fra 2021, så branchen kan nå at opstille sig til de nye krav.

Men hvad skal der så ske i mellemtiden i de eksisterende skurvogne?

»Ja, der står ikke noget i aftalen om, hvordan man løser det i dag, men det vil blive en del af arbejdet med de branchevejledninger på området, vi kan blive enige om at lave fremadrettet,« siger Kim Lind Larsen, gruppeformand i 3F til Erhverv København.

Af Jeanette Hougaard Gram

erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar