Skriv for at begynde søgning

IVÆRKSÆTTERI Seneste nyt

Nyt institut fremmer iværksætteri og samarbejdet med virksomheder

Direktøren for det nye institut, DISIE, opfordrer SMV’ere til at tage plads ved bordet, hvor der tilbydes viden, gratis værktøjer og samarbejde med iværksættere.

Det er meget sandsynligt, at det, man i en lille virksomhed i Herlev eller Hedehusene er optaget af i hverdagen, virker til at være langt fra indholdet i FN’s 17 verdensmål. Men måske er afstanden alligevel ikke så stor. Måske vil et eftersyn af virksomheden vise, at der allerede er et godt fundament at arbejde ud fra, og som med et tilskud af ny viden, værktøjer og innovation kan skabe mere værdi for både samfundet og virksomheden i fremtiden?

Det vil nystiftede Danish Institute for Sustainable Innovation & Entrepreneurship (DISIE) tilbyde virksomhederne at kigge dybere i. Instituttet har blikket rettet mod at styrke og samle økosystemet omkring iværksætteri i hele landet, men også at binde iværksættere, virksomheder og partner sammen om at realisere forretningsmodeller med verdensmål som omdrejningspunkt.

DISIE er stiftet for at udvikle Danmarks position som bæredygtigt foregangsland, og det skal ske ved hjælp af viden, nye forretningsmodeller og partnerskaber, som kan slå døren ind til de mange milliarder, der anslås at være forretningspotentialet i at realisere verdensmålene.

»Vi tror på, at fremtidens løsninger på samfundets globale udfordringer findes hos iværksætterne. DISIE er optaget af at handle, og potentialet for forandring og forretning er enormt. Derfor vil vi forløse potentialet for bæredygtigt iværksætteri i hele Danmark ved at understøtte og skalere bæredygtige forretningsløsninger sammen med en række partnere,« siger Anne Katrine Heje Larsen, administrerende direktør i DISIE.

DISIE tager fat på opgaven med en række workshops, Days of Impact, for at samle grupper af iværksættere, som alle har det til fælles, at de arbejder med flere bundlinjer. Her vil de også møde DISIEs partnere, virksomheder, myndigheder og folk fra de regionale erhvervhuse.

Partnerne er virksomheder og fonde som Deloitte, Den Sociale Kapitalfond Invest og Kooperationen og kommuner. Partnerskabet består blandt andet i udvikling af værktøjer, som skal være tilgængelige for iværksætterne over hele landet. Det kan være alt lige fra basale forretningsmæssige værktøjer til analyser af, hvilken samfundsmæssig værdi forskellige fortetningsmæssige valg og innovative løsninger har.

Makkere med virksomhederne

DISIE råder også over en masse viden internt, som man gerne vil dele ud af.

»Også i forhold til traditionelle virksomheder, som gerne vil i gang med verdensmål, er her et helt hus fyldt med alle mulige fagområder. Der er virkelig meget faglighed og vi bruger de erfaringer, der er i huset til at hjælpe virksomheder. Det kan både være i forhold at få gennemgået virksomhedens værdikæde, for at se om der allerede er noget, der kan arbejdes med eller ved at hjælpe med at løse specifikke udfordringer, virksomheden har,« siger Anne Katrine Heje Larsen og fortsætter:

»Vi sidder aktuelt og arbejder med at koble nogle traditionelle virksomheder til nogle unge, nye iværksættere, hvor de unge bygger deres forretning op omkring de udfordringer, der er i de traditionelle virksomheder. De koblinger er vildt spændende, også fordi der kommer ting ud af det, som man ikke havde drømt om. Og hvis man er en ung iværksætter, der ikke lige har nailet den endnu eller er ved at skabe noget, der allerede er lavet, så kan det også hjælpe ham eller hende på vej at løse en konkret case.«

Direktøren opfordrer virksomhederne til at tage kontakt, hvis man er nysgerrig efter at få tjekket virksomhedens værdikæde i forhold til de 17 verdensmål.

Af Jeanette Hougaard Gram

erhverv.redaktion@minby.dk

 

Skriv en kommentar