Skriv for at begynde søgning

IVÆRKSÆTTERI Portrætter Seneste nyt VIRKSOMHEDER

Ølbryg på kirsebær og skumfiduser

Ølbryggerne Mikkel Wind-Pedersen og Kenneth Skovhede er klar til at sende egne –  eksperimenterende –  ølmærker på markedet.

Mikkel Wind-Pedersen fra Østerbro kan som så mange andre danskere godt lide en god øl i ny og næ.
Og akkurat som mange andre har han oplevet, hvordan den danske ølkultur har ændret sig gennem de seneste 10-15 år.
Siden han var ung, har Mikkel været vidne til en udvikling, hvor man engang groft sagt kun kunne købe samme type pilsner i supermarkeder – suppleret med enkelte stærke mærker – til i dag, hvor forbrugerne kan købe et væld af både udenlandske og danske øl, både fra store, mellemstore og små bryggerier – og endda fra mikrobryggerier. Og med meget forskellig smag og styrke i alkoholprocenten.

Øl på gaden
Mikkel Wind-Pedersen har ikke nøjedes med at smage på de forskellige øl, for et par år siden begyndte han at eksperimentere med at brygge øl hjemme i køkkenet sammen med barndomsvennen fra Hillerød: Kenneth Skovhede.
De kunne bare ikke lade være. De begyndte med at bage brød, men fortsatte til de våde varer. Det blev startskuddet til en omfattende ølpruduktion.
”Det var fascinationen af at blande vand, korn og gær med noget mere, det var point of no return,” fortæller Mikkel.
Siden de første forsøg er det gået slag i slag, de har lært, hvad der skal gøres, og hvad der ikke skal gøres, og de har brygget øl ved siden af deres øvrige familie- og arbejdsliv, hvor Mikkel er spiller musik og er håndværker, og Kenneth er datalog og adjunkt på Niels Bohr Instituttet.
Udover øl har de også udviklet apps sammen. Det har de dog droppet, efter øl har lagt beslag på mere og mere af deres tid.

Ikke nemt med lokaler
Denne sommer er Mikkel og Kenneth klar til at sende deres første øl på gaden. De gør det under eget navn BrygBrygBryg, men de brygger øllene hos bryggeriet Hoppe.beer i Solrød, hvilket er nemmere end selv at finde lokaler, hvilket er ganske vanskeligt.
Ølproduktion er ikke altid lige populært hos naboer. Det måtte Mikkel og Kenneth sande, da de fik lov til at bruge et lagerlokale hos caféen Madsen Mekka på Nattergalevej i Nord-Vest.
Det skabte klager over lugtegener hos beboere i andelsforeningen, hvor caféen ligger, og Mikkel og Kenneth flyttede da produktionen til Solrød.
1. juni lancerer de tre forskellige ølmærker, og til efteråret er en julebryg på vej. Gennem kontakter har de sørget for, at øllene bliver distribueret fra udvalgte steder, blandt andet fra øllageret Boxbeer i Aldersrogade på kanten af Østerbro og Nørrebro.

Traditioner og legestue
Mikkel og Kenneth har sat sig ind i århundrede gamle danske øltraditioner, for eksempel ved at øllen lagrer i egetræstønder, samtidig med de giver øllene et særligt præg, blandt andet med skumfidusser i en øl og kirsebær i en anden.
”Det er lidt af en legestue. Vi prøver at eksperimentere, samtidig med vi er tro mod gamle danske øltraditioner,” siger Mikkel Wind-Pedersen, som sammen med Kenneth Skovhede har kriller i maven, når deres hobbyprojekt gennem et par år skal ud på markedet i næste måned.
”Jeg har prøvet at udgive musik før, men det her er noget helt andet,” siger Mikkel Wind-Pedersen.

Af Thomas Frederiksen
erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *