Skriv for at begynde søgning

IVÆRKSÆTTERI NAVNE Portrætter Seneste nyt VIRKSOMHEDER

Ølpris til Amager Bryghus

Grundlæggerne af Amager Bryghus, Jacob Storm og Morten Valentin Lundsbak, modtager Den Danske Ølpris 2018 for makkerparrets arbejde forat være en af grundstenene i ølrevolutionen. Prisen uddeles af Danske Ølentusiaster.

Amager Bryghus har efterhånden haft mange »syndere« på samvittigheden. Siden bryggeriet blev grundlagt i 2007 har der været en konstant strøm af gode øl fra bryggeriet.

»Med øl fra Amager Bryghus er vi i den inderste kerne af ølrevolutionen. Det er umuligt at tale om den danske ølrevolution uden at nævne Amager Bryghus,« forklarer Hans Peter Jepsen, landsformand i Danske Ølentusiaster, der står bag uddelingen af Den Danske Ølpris 2018 som netop tilfalder makkerparret bag Amager Bryghus, Jacob Storm og Morten Valentin Lundsbak.

Øl-serien »Sinners« om de syv dødssynder blev oversat til syv typer øl og beviser, at Jacob Storm og Morten Valentin Lundsbak fra Amager Bryghus mestrer øllet i al dets mangfoldighed. Særligt ølrevolutionens signaturdrik; den humlede IPA, forklarer Hans Peter Jepsen i en pressemeddelelse.

»Undervejs i jeres hvileløse udforskning af nye typer øl, er det ovenikøbet lykkedes jer at brygge nogle nyklassiske, danske øl, som er et must for mange ølentusiaster: Jeg vil nøjes med at fremhæve én øl. »Hr. Frederiksen«, en imperial stout,« siger Hans Peter Jepsen.
Som tidligere beskrevet i Erhverv København var Hr. Frederiksen blandt de 50 bedste øl i verden ifølge Ratebeer, og det var den første øl, Amager Bryghus eksporterede.

FACTS
DEN DANSKE ØLPRIS
Danske Ølentusiaster uddeler Den Danske Ølpris til en person eller virksomhed, som har gjort sig positivt bemærket med arbejdet for udbredelse af kendskabet til gode øl i Danmark og/eller internationalt. Prisen uddeles én gang årligt.

Af Jan Jeppesen
erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar