Skriv for at begynde søgning

Byggeri og Byudvikling INDBLIK IVÆRKSÆTTERI Konferencer Portrætter Seneste nyt VIRKSOMHEDER

På jagt efter de rå og upolerede lejemål

Byrum i København bliver levende med Vesterbro-virksomheden Rentspace, der er på jagt efter flere midlertidigt tomme lejemål til udlejning.

Efterspørgslen på rå og upolerede lokaler til alt fra bryllupper og receptioner til møder i større virksomheder er støt stigende.
I den gamle Pumpestation ved Dybbølsbro ligger Rentspace. For cirka to år siden besluttede de sig for at stille efterspørgslen.

»Faktisk begyndte det med, at vi ikke kunne finde et sted til vores fælles fødselsdagsfest,« fortæller Stine Jordt Lillegaard Hansen, der sammen med Stig Rosenberg Holte skabte ’Rentspace’.

»Eller vi kunne godt finde et sted, men det var dyrt og besværligt. Der hvor man kunne se lokalerne på hjemmesiden, lignede det noget der var stort i 90’erne og der var ikke priser på halvdelen af dem,« tilføjer Stig Rosenberg Holte.

Derfor skabte de Rentspace, der formidler kontakten mellem dem der mangler et lokale og dem, der har et. Afhængig af kundernes ønsker leverer de også alt fra lys og lyd til scene, eller hvad der må være brug for.

Fødte igangsættere
Det var ikke fremmed for dem at fyre op under en ny virksomhed. Stig Rosenberg Holte havde netop færdiggjort sin uddannelse – en iværksætterbachelor naturligvis – og havde på daværende tidspunkt to virksomhedsforsøg bag sig.

»Mine forældre har været iværksætter gennem alle de år, jeg kan huske. Så det kom ind med modermælken. Jeg har to mindre succesfulde projekter bag mig. Som de fleste iværksættere. Stine bragte meget indsigt og erfaring fra restaurationsbranchen med sig,« siger han.

De begyndte i det små og deres første kunde var en amerikansk youtuber, der kom til Danmark. Men da de fik tilpasset deres fokus gik det pludslig virkelig stærkt for parret.

»Vi har bestemt været ude med riven for at finde venues. Men det meste er faktisk kommet helt af sig selv,« siger han.

Inde i Pumpestaionen
De flyttede ind i Pumpestationen for et års tid siden. Og det markerede deres indtog på markedet for byfornyelse.
De mener stadig, at alt for få erkender, hvor oplagt det er at bruge både private og offentlige bygninger til udlejning, events, bryllupper, møder eller noget helt femte i stedet for at lade dem stå tomme.

»Da vi flyttede ind her i Pumpestationen var det vores første spadestik ud i byfornyelsesprojekter. Alle bryllupspar kravler over hinanden for at få en tid. Og der er mange bygninger, der på samme måde står tomme uden formål. De er jo nærmest lavet til events,« siger Stig Rosenberg Holte.

Forskellige partnere
Der er stor variation i deres lejemål og formålet med dem.
Nogle af lejemålene, som Pumpestationen, de selv har til huse i, er oplagt til fester som eksempelvis bryllup. Der er toiletter og køkken, men derudover kan lejerne selv vurdere, om de klarer alt selv, eller vil have arrangeret nogle elementer via Rentspace.

»Forpagteren har en lejekontrakt på ni år, så det er et af de mere permanente lejemål. Vi har en samarbejdspartner, der har fire-fem lejemål, der udelukkende er midlertidige,« fortæller Stine Jordt Lillegaard Hansen.

Foruden bryllupspar og andre private festligheder, finder de også lokaler til større virksomheder som Microsoft og Ikea, events som Finders Keepers og den årlige modemesse.

Af René Mølskov
erhverv.redaktion@minby.dk

Skriv en kommentar